tisdag 30 november 2021

Winter is coming

Fyfan, nu snöar det. När jag körde till jobbet i morse var det minusgrader och barmark, nu är det runt nollan och snön bara vräker ner. Eftersom jag bor vid det som i mäklarannonser kallas "porten till Österlen" så innebär det att genom byn går en genomfartsled där - känns det som i alla fall - all trafik till och från sydöstra Skåne passerar. Detta i kombination med en rejäl backe gör att det är som att be om att ha lastbilar stående på tvären i "centrum" (Coop + pizzeria + kyrka). Så oklart om jag ens kommer hem idag? Ska strax bege mig, ska bara samla mod först. Hatar verkligen att köra bil när det är sån här SNOW BLIZZARD. På riktigt, sen får norrlänningar säga vad de vill, men ett skånskt snödrev skojar man fan inte bort. Och det spelar ju liksom ingen roll om man själv kör så nätt och försiktigt när vägarna är fyllda av trögrövar i BMW-SUV:ar som har ena foten på gaspedalen och den andra i den inbillade odödligheten. 

Sen jobbar jag hemifrån resten av veckan, tur man i alla fall har den möjligheten. Det ska visserligen  komma ett gäng däääänska IT-konsulter hit, men då får vi väl ta ett Teamsmöte om de mot förmodan lyckas ta sig över bron. Danskar har enligt min erfarenhet noll beredskap för sånt här och sätter aldrig på vinterdäcken förrän de i princip kan gå över isen till Stora Bält. 

Så nu blir det väl hem och skotta. Blir förbannad bara jag tänker på det. Och sen ska det bli kallt igen, dvs snön kommer att bli liggandes i evigheters evighet, AMEN. Det enda som möjligtvis är positivt är att hundarna inte drar in fullt lika mycket grus och smuts, men det är väl också en klen tröst. Just nu skulle jag kunna utfästa att jag hellre dammsuger vareviga dag bara det är BARMARK. Hälsningar från ett  just nu mycket aktivt missnöjesparti. 

2 kommentarer:

  1. Kom du hem ordentligt?
    Undrar fellow hata-köra-i-snödrev-med-lastbilar-bakom-som-vill-köra-om medmänniska.

    SvaraRadera