onsdag 17 november 2021

Hatet mot Biltema

Fick ju alltså återvända till Biltema för inköp av säkringar, som eventuellt kan vara orsaken till att mitt ena helljus och mitt andra halvljus inte lyser trots sprillans nya glödlampor. Biltema i Ankeborg hotar ju med att bli Sveriges eller om det var Europas största affär, så "just nu är det lite rörigt", det vill säga man hittar ingenting. Den som har designat Nya Biltema måste ha utgått från att alla människor är minst 175 centimeter över havet, för är man som jag blott en och femtioåtta så får man irra som en råtta i en Skinnerbox och sträcka nacken ur led för att kunna identifiera de där djävla skyltarna som heter BIL 14, FRITID 44, RÖV 6 och allt vad det heter som det hänvisas till i deras rötna sök-själv-för-här-finns-ingen-att-fråga-system. 

Sökte på "säkring" och fick upp såna där i porslin som sitter i (gamla) hus. Tydligen heter säkringar som sitter i bilar "flatstiftssäkringar". Lät ju i det närmaste perverst, som lesbiska nunnor som behövde ett safe word att väsa fram bakom härskarluvorna eller ja, det var kanske bara min fantasi som skenade iväg lite väl mycket. Ställde mig och glodde bistert på vad som kändes som hundra meter väggyta som innehöll säkringar i alla regnbågens färger? Jaha, men vilka flatstiftsäkringar passar till min bil? frågade jag mig själv irriterat för här fanns en uppsjö: mini, midi, maxi, micro och sen fanns det ta mig fan även "micro 2" plus någonting som bara hette "säkringar" men som såg exakt likadana ut som dom som hette "mini" och sen fanns det en variant som hette LED som lyste när de inte längre var i detta livet så man enkelt skulle hitta den trasiga. VAD I HELVETE? Stegade bort mot kundtjänst för att be om hjälp med att bena ut vad som var vad, för i det rötna söksystemet fanns ingen information som var till någon nytta. Det fanns det inte i kundtjänst heller visade det sig, utan de sa bara att man fick ta med en säkring från sin bil och jämföra. Jamen lätt när man inte ens har sin bil med sig? Djävla djävla Biltema. Stegade tillbaks till hylla BIL 10, där jag nu tillbringat avsevärt mer tid än vad jag önskat, plockade åt mig två olika boxar med två olika sorters säkringar (inte nog med det, för man måste ju också veta vilken strömstyrka de har och ORKAAAAAA). 

När jag stod där fick jag sällskap av ett äldre par som tillsammans med en i Biltemas stackars personal skulle leta rätt på en glödlampa i hylla BIL 11, där jag ju tydligen går som barn i huset numera. De hade letat i det rötna söksystemet och hittat ett artikelnummer, men tror ni att Biltemas artiklar är placerade i någon slags kronologisk ordning? Nänänä, så enkelt skulle ingenting vara, utan de var istället insorterade efter något slumpmässigt system. Den stackars personalen ursäktade sig med att hon inte brukade packa upp och att det hade varit ett annat företag som monterat upp hyllor och fyllt på. Nu vet jag precis hur helvetet är konstruerat, det är inte alls designat med svavelosande sjöar och djävlar som sticker glödgade eldgafflar i en, utan det är att jobba på Biltema och förväntas hitta varenda sketen glödlampsmodell av åttahundra miljoner olika artiklar när det inte finns något system för det. 

Hasade därifrån, till kassan, betalade för en livstidsförbrukning av säkringar och hittade sedan inte min bil eftersom hade siktet inställt på en smutsig blå Kia istället för min mans vita Peugeut. Irrade omkring på den jättejättestora parkeringen i timmar (kändes det som). Åkte sedan till Hööks och köpte STÖVELVÄSKAN. Den är stor som ett hus, jag är faktiskt lite osäker på om den kommer att få plats i skåpet i stallet. Vem har ens så höga stövlar? Ja, det var väl denna dagen, ett liv.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar