fredag 19 november 2021

Apport schapport

Då och då kommer jag på att jag ska tävla med Tage i helgen. I morgon! Gulp. Fast ändå inte. Vill inbilla mig att jag har fått en rätt avslappnad attityd till (viss typ av) tävlingar på äldre dagar, det är liksom inte hela världen om det skulle gå åt skogen. Har dessutom tränat så otroligt lite, så resultatet lär ju bli därefter men det får gå som det går och så är det inte mer med det. Har liksom inte tid att träna, utan jag får träna när jag tävlar.  Hehe. 

Vi har dock lekt lite med apporteringen nu i veckan. Inomhus. Tage tycker det är kul att springa och hämta grejer, men har ett tveksamt gripande och ett förfärligt dåligt hållande, tycker inte om den biten utan jonglerar omkring med den stackars apportbocken i munnen som om den brändes istället för att hålla med det fasta och stadiga grepp som är önskvärt. Dessutom är ju apporteringen i startklass mer som en inkallning där hunden förväntas plocka upp en apportbock på vägen, istället för att man slänger iväg apportbocken och låter hunden hämta. I Tages fall blir "apporteringen" ungefär 50 % av gångerna en inkallning och föremålet ligger där det ligger. Aja, man kan ju inte vara bäst på allt. 

Häromdagen tänkte jag att jag skulle köpa en ny apportbock för den gamla är lite väl tuggad på och det står i reglerna att om man använder egen apportbock får den inte vara söndertuggad. Definitionen av "söndertuggad" är upp till domaren och nu ska jag tävla för vad som mycket väl kan vara norra Europas strängaste domare, så då vill man ju inte stå där och så att säga få sin apportbock diskvalificerad. Åkte till Dogman, som nyligen har köpt upp den lokala djuraffären, rotade runt på deras hyllor, hittade inget. WTF.  Frågade en personal, hon stod som ett frågetecken. Man tycker ju att en som jobbar på DOGMAN ska känna till ordet "apportbock" men det ingick tydligen inte i internutbildningen. Hon fick fråga en annan, som pekade mot en hylla längst ner mot golvet i ett hörn och där låg det några apportbockar slängda lite slarvigt. Fanns ingen i den storleken jag ville ha, så jag fick ta vad som fanns och så att säga gilla läget. Men den här är för grov. Har man en hund som inte gillar att hålla apportbocken så underlättar det inte om hunden måste gapa maximalt för att göra det, inbillar jag mig åtminstone. Detta är tydligen min vecka att inte lyckas i affärer, är det konstigt att man hatar konsumtionssamhället? <-- långsökt

Ska beställa på nätet nu, inte för att jag hinner få dom till imorgon men det kommer väl fler tävlingar och någon gång kanske jag också börjar träna apportering lite mer systematiskt än veckan innan tävlingen. Hehe. Hehe. Hehe. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar