torsdag 18 november 2021

Samtal i och bredvid tv-soffan

Igår började jag, kanske som sista nu levande person, titta på Vigil - död man ombord på SVT. Den verkar lovande, och som en bonus så får man njuta av skotsk dialekt när den är som bäst. För några år sedan så jobbade jag rätt mycket ihop med en kollega i Glasgow, han pratade mycket men skitfort och med oerhört sammanbitna tänder så allting var på gränsen till obegripligt och efter varje Skypemöte var jag helt slut efter att ha försökt hänga med i svängarna. Kan inte heller påstå att han direkt ansträngde sig för att göra det enkelt. Han var dock smidig på det viset att om man fick slut på samtalsämnen så kunde man be honom berätta något historiskt om Skottland, så fick man en megaföreläsning som täckte allt från romarnas uppförande av Hadrianus mur till slaget vid Culloden, visserligen serverat på obegriplig dialekt men det blev i alla fall inte pinsamt tyst. 

I alla fall. Satt där i tv-soffan och tittade på mordutredning i u-båtsmiljö och där kom ju ett bekant ansikte! Eftersom jag är lite ansiktsblind så händer det inte så ofta. Hon den rödhåriga, var har vi sett henne? frågade jag min man som sin vana trogen "inte hade tid att titta på tv" men ändå stod bredvid soffan och lade sig i handlingen. Min man kände också igen henne, men kom inte på det. Kan det vara någon i Downton Abbey? undrade jag, men njäää, det kändes inte som att det ringde någon klocka. Harry Potter då? försökte jag och min man bara: JAAA! Det är ju Ron Weasleys syrra! 

Senare utspelade sig detta helt realistiska samtal:

Jag: Jaha, tänk att Ginny Weasley skulle gå och bli lesbisk polis, det hade man ju aldrig kunnat tro.
Min man: Det är väl inte så konstigt...Hon är ju syster till en ynk!
Jag (upprörd): Det var det dummaste jag har hört. Ron är väl ingen ynk! 
Min man: Han är ju helkass på att trolla.
Jag: Det är han inte alls! 
Min man: Är han ju. Säg nåt som han är bra på!
Jag: Han är ju jättebra på trollkarlsschack till exempel.
Min man: (blir svarslös)
Jag (triumferande på ett sätt som inte är värdigt en 53-åring?): HA! Där fick du! 

Sen kom jag på att det inte ALLS var (hon som spelar) Ginny Weasley som var med i Vigil - död man ombord utan det var ju (hon som spelar) Ygritte, a k a "you know nothing Jon Snow" från Game of Thrones. Jaha, då kan ju i princip vad som helst hända. Mvh Kan inte skilja på fantasi och verklighet. 



6 kommentarer:

  1. Jeg måtte også ha hjelp til å komme på hvor jeg hadde sett henne før.

    SvaraRadera
  2. Scott & Bailey!

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den har jag inte sett, men nu när jag googlade så kände jag ju igen den andra karaktären :)

      Radera
    2. Nei altså, Gentelman Jack! Og så hun Hermione You know nothing som den andre. Spennende casting.

      Radera
  3. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
    Personliga lån (säkra och osäkra)
    Företagslån (säkra och osäkra)
    Konsolideringslån och många fler.
    Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Vi har ett lån till dig

    SvaraRadera