torsdag 25 november 2021

Politik med mera

Hatar inrikespolitik så som den har varit de senaste åren, men nu är det ju knappt att man hänger med i svängarna längre? Eller det var det kanske längesen man gjorde i och för sig. Men som igår då: först får vi en kvinnlig statsminister, visserligen bara 100 år efter att kvinnlig rösträtt infördes men ändå. Men 7 timmar senare så avgår Magdalena, eller blir entledigad, eller begär att bli det eller vad fan det nu var som hände? som jag förstod det på grund av att Annie Lööf tyckte att regeringens budget var för mycket vänster, och då fick borgarbudgeten istället majoritet men då fick Miljöpartiet nog och satte ner foten och skulle inte vara med, så nu ska det tydligen bli en ny statsministeromröstning dårå. Och det hade väl inte varit något konstigt med det, det konstiga är att både Centern och Miljöpartiet säger att då ska de rösta på Magdalena, så jag fattar inte vad det är som kommer att förändras? Eller är  själva grejen den att ingenting kommer att förändras? Brrr. Så djävla invecklat, eller så är det kanske jag som är ovanligt trög. 

I alla fall. Snart är november över. Häromdagen satte jag upp alla adventsljusstakarna trots att det inte är första advent förrän på söndag, men så petig kan man ju inte vara och är det någon gång någon tid på året man behöver allt extraljus och extra myskänslor som man kan få så är det väl nu? Samt i januari och februari, årets två tråkigaste månader. Har lagt in om ledighet från 20 december och fram till trettonhelgen, det blir tre fina veckor i ett svep om inget skiter sig villsäga. Tre veckor kvar till dessa tre heliga veckor. Nu är det bara att harva på.

Min man ska på något glöggmingel med sitt jobb imorgon, så då blir det egentid för moi. Ser fram mot det även om jag mest sannolikt bara kommer att sitta i soffan och halvsova för det är ju det man gör på fredagskvällarna nuförtiden. Får inte se premiären av På Spåret eftersom vi ska se den tillsammans, så jag får väl ta någon av mina serier som jag följer just nu: The Squid Game eller Knutby, som väl är vad jag tittar på förutom Bonusfamiljen såklart. Eller oj, jag glömde visst Vigil - död man ombord. Ja, det är hur som helst inte läge för nattsudd för jag ska upp tidigt och iväg och hålla kurs både lördag och söndag och NOTE TO SELF: detta är ett för djävla dumt upplägg när man jobbar måndag till fredag. Har gjort en åtminstone på pappret bättre planering till nästa termin, men jag vet att det brukar sluta med att jag får feeling och tycker att det nog går att pressa in både det ena och det andra i det där på pappret perfekta luftiga schemat och så slutar det, kanske inte direkt i kaos, men med att man knappt har en ledig stund. Som man ju gillar! Fast jag gillar ju även att hålla kurser, det är mest innan jag ska iväg som jag stånkar och stönar. Väl på plats är det nästan alltid väldigt kul. 

Ja, nä men det var väl "allt för nu" (sic!) som det brukar heta på radiosporten.





2 kommentarer:

  1. Inrikespolitiken. Vilken j-a cirkus. Så besviken på nästan samtliga. Det är som att de bara vill jävlas med varandra istället för att försöka se till vad som är bäst för helheten. BLÄ!

    Det finns ju något som heter att vara SERIEOTROGEN.
    Det är när man smygtittar på sådant som man egentligen lovat sin respektive att se tillsammans. En vän är mästare på det, hon manipulerar t o m Netflix så att det ser ut som att avsnitten är osedda :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen EXAKT! Kan inte alla bara ta och...skärpa sig? Gilla läget? Ta en för laget? osv.

      Magdalena Ribbing (RIP) gjorde en gång ett statement angående när man får titta vidare på en gemensam serie, hon skulle nog ha gillat det uttrycket :D

      Radera