onsdag 17 november 2021

Let there be some fucking light

Bilen fortsätter att gäcka mig. Ett halv- och ett helljus är trasigt, min man offrade sig och bytte både glödlamporna, vilket tog säkert en timme eftersom halva motorn måste lyftas ut, och sedan funkade de lik förbannat inte. Det är nog en säkring, sa han och så skulle jag gå ut och kolla var säkringarna sitter. De sitter inte där man tror, dessutom fanns det säkringar både inne i kupén och i motorrummet. Använd  det medföljade verktyget för att ta ut dem, mästrade instruktionsboken och jag bara VILKET DJÄVLA VERKTYG? För något sådant fanns inte, i alla fall inte som jag kunde se. Dessutom hade jag inga reservsäkringar, så idag blir det en ny pigg liten utflykt till Biltema. Och då är det ju inte ens säkert att det handlar om säkringar, kanske är det någon djävla mus som har gnagt av en kabel? Det tristaste med bilar är ju att man inte har en djävla ANING om någonting som försiggår under den där motorhuven. Och jag har noll komma noll procents intresse att lära mig. Det ska bara funka i samma stund som jag vrider om nyckeln i tändningslåset, allt annat är lika lockande som att vandra genom samtliga helvetets nio kretsar. 

Lånade min mans bil i morse för han har firmabil så han behöver inte använda den, men när jag kom till jobbet och parkerade så noterade jag att även den var enögd. Det är som att en FÖRBANNELSE vilar över fordonen i den här familjen just nu.  

Ska trösta mig med ett besök på Hööks efter Biltema eftersom någon - häst misstänker jag - hade trampat sönder min ena stövelsträckare i måndags, vilket jag upptäckte efter lektionen. Funderar på riktigt på att skaffa en stövelväska, vilket på ett sätt känns som den mest onödiga pryl som någonsin har uppfunnits, men det finns verkligen inget bökigare än att bära omkring på ett par ridstövlar på när de inte är på fötterna. Dessutom hade det varit ett bra ställe att förvara stövelsträckarna på när man rider istället för att de ska ligga utanför boxen och då uppenbart riskeras att trampas sönder. Vandringen mellan skåpet och boxen där man har famnen full av 1. Ett par stövlar, 2. en påse med hjälm, sporrar och handskar, 3. dressyrspö, 4, skyddsväst, 5, träns, är sannerligen inte rolig (dagens i-landsproblem så här långt). Att bära en väska hade känts mer värdigt tror jag. Eller så vill jag kanske bara tröstshoppa. 


 

4 kommentarer:

  1. Hur mycket jag än känner med dig/er gnäggar jag ändå lite ty min standardkommentar när någon har problem med bilen är "Det kanske är en säkring?" för man låter smart när man säger det (fast man inte har en j-a aning) och påtagligt ofta får man en erkännande nickning till svar (även från män) och ett "ja, det skulle det faktiskt kunna vara..."

    Stövelväska låter som en ren nödvändighet i mina öron. OM (du) INTE (ska köpa en sådan) NU SÅ NÄR?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett annat tips är att eftertänksamt säga "det KAN vara reläet till bränslepumpen". Har jag kört med många gånger när en motor börjat hacka, och får ofta medhåll. Funkar dock inte i detta fall :D

      Radera
  2. Det har tagit många år, men till slut har min shoppingsugna hjärna förstått att jag faktiskt INTE ska köpa några bett, borstar, vojlockar eller pannband till den där hästen jag inte har. Det är en kamp!

    SvaraRadera