tisdag 1 december 2020

Till stallet istället, v 49 2020, pt 1

Jaha, igår var det lite sista natten med gänget på ett tag då. Deppigt för min grupp är ju så oerhört trevlig, men det är ju förhoppningsvis inte för all framtid och vi visste ju att det skulle hända något om "max 8 personers-regeln" skulle tillämpas på ridskolan. I vår grupp hade vi till och med gjort upp egna planer på att några skulle avstå frivilligt enligt ett rullande schema om det skulle behövas. Men nu behövdes ju inte det EFTERSOM DET VAR NÅGRA SOM TOG EN FÖR LAGET. Hehe. 

Detta ska ju börja gälla från och med idag och fram till sista januari. Drop in-ridningen ställs alltså in och så blir vi en ny grupp med lite hopplock från andra grupper. Känner flera av dom från andra grupper redan så det blir nog ett bra gäng. Dessutom lovade Karin att vi skulle få börja med vår fredagsridning redan nu på fredag som lite plåster på såren. Egentligen börjar det ju inte förrän nästa vecka eftersom det var vanlig ridning igår. 

Ja, igår ja. Köttbullen var lite trilsk och ville inte ställa åt höger. Det vill hon väl aldrig, men igår ville hon verkligen inte. Så det blev att kämpa på. Det blev en jobbig lektion knappt utan en enda skrittpaus. När vi red fram så galopperade vi i vad som kändes som en evighet, bra mycket längre än vad vi brukar göra och när vi äntligen saktade av var det bara för att byta varv och sedan göra samma sak i andra varvet. PUH. Det var två grader kallt när jag åkte till stallet och jag hade klätt mig därefter, men där fick jag göra en paus och ta av ett lager. 

Sedan red vi kvällens övning som var: hörnpassering, öppna längs med långsidan, tiometersvolt vid B och därefter sluta, galoppfattning vid C och så rida en båge med förvänd galopp längs med den långsidan. Rätt så avancerat för Köttbullen och det blev väl varken hackat eller malet kände jag. Den förvända galoppen gick rätt bra, speciellt med tanke på att vi fortfarande befinner oss på nivån att man får vara glad om hon fattar galopp för hjälperna. Det gjorde hon alla gånger utom två, en gång blev det med lite bock och en gång blev det bara slängtrav, men resten gick riktigt fint. Nu får hon förvisso lite draghjälp av att se andra hästar fatta galopp framför henne, men det behöver man ju inte låtsas om. Öppnan och slutan gick väl sådär eller rätt dåligt, för hon fattar liksom inte vad hon ska göra. Känns också lite som att man hade behövt ha en extra instruktör till denna övning, för Karin kan ju inte titta på alla håll samtidigt och nu blev det mest fokus på den förvända galoppen. Men jag hade behövt ha någon som tittade på mig och sa vad jag skulle göra på den andra långsidan också. Men men. Förr eller senare så trillar väl polletten ner även hos Köttbullen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar