måndag 7 december 2020

Till stallet istället, v 49 2020, pt 2

 Jaha, i fredags var det då premiär för den nya ridgruppen som består av två personer som flyttats från varje vuxengrupp med tio personer i. Åtta stycken blev vi då, så det är ju OK. Fast jag tycker ändå det är löjligt. V håller väl cirka hundra gånger så stort avstånd som folk gör när de köar på till exempel Gekås, men ändå får vi inte vara tio personer till häst i ett 2400 kvadratmeter stort ridhus men till Ullared och liknande köptempel får folk vallfärdas lite hur som helst. Men ja, det är ju bara att gilla läget och det var ju ändå bra att det gick att lösa så här, sa vi till varandra när vi köade (på två meters avstånd eftersom vi tar detta på allvar) för att kunna gå in i sadelkammaren och hämta grejer. Känner de flesta i den här tillfälliga nya gruppen, störde mig på en som kom insläntrandes 15.20 när vi skulle börja 15.30. OK att 15.30 är tidigt för dom flesta, men man behöver väl inte stå och borsta i ultrarapid då. Kände att det kokade lite i mig, men vissa personer är ju inte ett dugg känsliga för att andra står och trampar och väntar på att de ska bli klara. Så vi kom inte igång förrän hon var nästan kvart i fyra. Karin var ändå snäll och försökte stretcha ut tiden så långt det bara gick i andra änden, men det är ju en annan lektion som börjar då så det blev inte mer än 45 minuters ridning. Vi pratade om det (på respektfullt avstånd) i stallet efteråt och sa att om den här sena zombiepersonen (som avlägsnade sig väldigt snabbt efter lektionen för hennes häst skulle gå lektionen efter) har svårt att hinna så kan vi andra hjälpas åt att göra i ordning hennes häst, för vi är ju i första hand vänliga och hjälpsamma. Och om det inte hjälper så får vi väl säga till henne att masa sig hit i tid, för man vill ju ändå rida hela de 60 minuter man har betalat för. 

Aja, skitsamma, det löser sig nog. Vad jag inte hade räknat med i den nya gruppen var att vi ju hoppade in på en annan dags terminsplanering. Terminsplaneringen är nämligen sådan att alla som rider på samma dag gör övningar på samma tema, fast såklart utifrån den nivå gruppen befinner sig på. Så om det är dressyr så kanske en grupp rider skänkelvikning på diagonalen medan en nybörjargrupp mer tränar på vänd snett igenom. TYP.  I måndagsgruppen skulle vi ha dressyr de två återstående gångerna och det gillar man ju. Men i fredagsplaneringen var det markarbete och hoppning i planeringen. SUCK. Jaja, det är ju bara att gilla läget där också. 

Köttbullen var på sitt allra tjurigaste humör och ville inte alls samarbeta. GRR. Hade behövt jobba henne lösgörande i skritt länge, men det var det ju inte tid till p g a zombiemänniskan. Karin sa att hon (Köttbullen) hade varit "jätteseg" tidigare i veckan, så jag lade all energi på att få henne att gå fram och det gjorde hon. Men gå på tygeln ville hon inte. Och hon ville inte fatta galopp, då fick hon ett pet med spöet och då vet ju alla vid det här laget att bakbenen åker i luften. Men sen galopperade hon, fast jag hade ett våldsamt göra med att hålla igång henne för hon ville bara bryta av hela tiden. 

Jaha, sen skulle vi börja med själva övningen som var att trava över en serie med kanske 10 bommar utmed ena långsidan under nedsittning, sedan fatta galopp, vända snett igenom över tre galoppbommar, bryta av till trav, fatta ny galopp efter hörnet och vända snett igenom över tre andra galoppbommar. Då helt plötsligt när vi travade mot första bomserien så blev Köttbullen JÄTTEFIN i formen? Mjuknade och sökte sig framåt och nedåt och kändes helt avspänd och harmonisk efter att ha stått emot som bara den. Eh, jaha? Kändes ju väldigt onödigt att slösa bort det på markarbete om ni frågar mig, men det var ju som det var. Själva övningen gick rätt bra men jag var bara hyfsat nöjd eftersom vägen dit varit sån kamp och jag hellre hade velat fortsätta jobba med lösgörande istället för att hålla på med bommar SOM JAG SKULLE HA FÅTT GÖRA OM DET HADE VARIT MÅNDAG. Allt är alltså Coronas fel.  Hehe. Aja, det är bara på det igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar