tisdag 22 december 2020

Frid vare med mig

Har ju generellt sett haft ett riktigt rövår, även om det naturligtvis inte är tillnärmelsevis lika rövigt som för andra som har blivit sjuka, mist nära och kära, blivit av med jobb, etc. I det perspektivet är ju min röv rätt liten och futtig, det är jag fullt medveten om. Men man måste ju ändå få gnälla lite. Har ju haft som stående nyårslöfte i många herrans år att jag ska jobba MINDRE det kommande året. Lyckades jag? Näe, inte i år heller. Och ändå var förutsättningarna bättre än någonsin. Men det är som att det går troll i att jag både ska vara helt oumbärlig i den dagliga driften samtidigt som det ska regna "nya utmaningar" över mig hela tiden och summan av kardemumman blir att jag ändå får jobba som ett djävla as hela tiden. Nu har jag ändå lyckats knyta ihop 2020 års jobbsäck rätt så hyfsat och försöker känna mig nöjd. 

Häromdagen, det var den dagen när regeringen gick ut med sina nya restriktioner rörande maxantal personer som får vistas i köpcentrum med mera, så lyssnade jag när lokalradion gjorde ett skjutjärnsjournalistiskt nedslag på Väla köpcentrum utanför Helsingborg. Har aldrig varit där, men det är väl ungefär lika mycket en avbild av helvetet på jorden som alla andra köpcentra som ploppar upp som svampar ur jorden (där jag heller aldrig är). De (lokalradioreportrarna) gick runt och frågade folk om vad de tyckte angående dessa restriktioner. Och ALLA var rörande överens om att det var bra och behövligt eftersom folk inte tar det här på allvar. Då skulle man ju kunna tycka att man, när dessa ord lämnat ens mun, skulle känna sig skäligen dum eftersom man själv uppenbarligen inte är någon som tar det här på allvar. Men det gjorde de inte, och när reportrarna frågade så slog de bara bort det med att "de skulle bara in lite snabbt". Som att begreppet trängsel inte hade någonting att göra med att folk bara "ska in lite snabbt" och ha något i en byggnad där luftväxlingen är begränsad och man delar ut- och inandningsluft med hela vagnslaster med folk. HAR NI ALDRIG HÖRT TALAS OM NÄTHANDEL? hade jag lust att skrika till radion. Jag fattar på riktigt inte detta. Det är väl en sak att handla mat, men att okynnesstrosa omkring i ett köpcentrum I DESSA TIDER tycker jag är på gränsen till idioti. Sådär, nu var det sagt. 

Nu har jag i alla fall betat av årets sista arbetspass. Avslutade med ett Teamsmöte med min grupp, där vår chef dök upp i tomtekläder. Så nu är det väl officiellt julledigt dårå. Till den 10 januari är planen med ett kort avbrott för något jävla skitviktigt möte som var lagt den 6 januari eftersom det var organiserat av danskar och de skiter i svenska helgdagar (men är själva helt okontaktbara på stora bededagen och fan allt vad de har). Men det var bara 30 minuter så det kan jag väl stå ut med att sitta och lyssna lite. 99 % av alla möten jag deltar i har jag en såkallat aktiv roll, så det ska bli mig ett sant nöje att bara sitta och dega.  

Nu ska jag skutta ner till affären och hämta ut min mans julklapp som varit på väg så länge att jag varit orolig att den inte skulle hinna fram till jul. Sen ska jag hugga lite ved och därefter tända en brasa (dock inte med den veden) och bara S-L-A-P-P-A. Hodeladihodeladihoppsanvilkendag.    

    

2 kommentarer:

  1. Sa du ska bara in lite snabbt i affären :) ?

    Sorry, kunde inte lata bli.

    Du-vet-vem

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, jag vet :-D Fast tycker det ändå är lite skillnad på att snabbt-in-och-vända i mataffären jämfört med att okynnesstrosa-för-att-köpa-julklapp på köpcentrum i timmar.

      Radera