torsdag 3 december 2020

En decembermorgon

Jobbar hemifrån idag, gjorde det igår också av den enkla anledningen att jag hade möten rätt sent på eftermiddagen. Jag gillar ju att börja tidigt och sluta tidigt, men alla delar uppenbarligen inte den uppfattningen om hur man lever sitt liv på bästa sätt och kallar därför in till jättemöten som börjar typ 14.30, vilket arbetsmässigt är cirka min sämsta tid på dagen men ibland får man ju inte välja. Tänker i alla fall att det här ska bli mitt nya istället för att börja tidigt och sitta kvar på jobbet till sent, för alla möten är ju i alla fall på Teams eller Skype och då kan jag lika gärna sitta hemma i soffan och ha dom och slippa känna att jag kommer hem så himla sent. Jag kan ju rent tekniskt välja att börja senare dom dagarna, men det är ju ingen sport utan känns mer som slöseri med tid. Plus att jag slipper vara ute i trafiken när alla andra är det. Det deppigaste som finns måste ju vara att åka från jobbet någon gång mellan 16.00 och 17.00 så här års när det är mörkt och kulet och man tvingas köa vid rödljus och i affärer och trängas med alla andra som också är trötta och irriterade och bara vill HEM. 

Mhm. Fast i morse vaknade jag vid halv fem och kunde inte somna om så idag blir det en låååång dag. Ont i huvudet har jag också. 99 % av min huvudvärk härstammar från min nacke och mina axlar och så är också fallet idag. BORING. Ska dessutom ha lite vassa möten där man inte bara kan sitta och lyssna lite halvsovandes utan det kräver att man är aktiv och skärpt. Inte för att jag brukar sitta och slappa på möten eftersom jag oftast både leder mötena och fördelar arbetsuppgifter och skriver protokoll, men det finns ju dom som mest bara sitter av tiden. En dag som denna kan jag bli avundsjuk på dom, men det är väl bara att gilla läget. 

Har kollat på ett avsnitt av årets julkalender och den verkar lovande. Vad som inte känns så lovande är I vår herres hage. Ja, den är snygg och lite rar, men det är väl också allt. Gillar inte hur de har gjort om historien, det finns liksom ingen anledning till det och det finns heller ingen anledning till att alla ska vara så djävla skinande rena och snygga, det är trettiotal för fan. Alla borstade inte tänderna varje dag eller hade tillgång till rinnande varmt vatten och dusch och tvättmaskin. Tycker också att de har tagit bort mycket av de små twisterna som i alla fall finns i böckerna. Det är fina naturbilder, men det andra känner jag kunde ha gjorts mycket bättre. Nu återstår bara att se hur de ska fördärva Granville Bennett. Han lär dyka upp inom kort (jag är med i en Facebookgrupp som diskuterar denna serie med utgångspunkt från när den sänds på brittiska Channel 5 som ligger ett par avsnitt före oss). 

Nog om det. I morse kände min man sig "lite hostig" så han har försatt sig själv i karantän i arbetsrummet och har lite ångest p g a att han är nyanställd och de har jättemycket att göra på det nya jobbet. Fast i dessa tider blir man inte hjälte om man släpar sig till jobbet med symptom och det fattade väl han med för han är annars inte den som sjukanmäler sig i första taget, och det hade nog genererat mycket mer ångest och problem om det visade sig att han smittat ner hela sitt nya jobb med covid-19. Vi får väl se hur det här utvecklas. Hoppas i fallande ordning att det är 1. inbillning, 2. vanlig förkylning, 3. att jag inte blir smittad. Har inga problem med att schasa iväg min man in i separat sovrum, det finns absolut inget charmigt i att dela säng med en virusbomb. Särskilt inte I DESSA TIDER (2020 års mest uttalade ord efter "corona"). 
 

2 kommentarer:

  1. Fasen ocksa, jag kunde inte lata bli att kolla upp serien pa Channel 5 efter att ha läst vad du skrivit, sa nu har jag sett alla sex avsnitten (det sjunde, julspecialen antar jag, kommer väl senare i dec). Haller inte med dig. Nu kommer jag visserligen inte ihag böckerna i detalj men jag har ju sett alla säsonger av den gamla serien, och jag tycker nog att de far med mycket. Fast Granville lyser med sin franvaro, precis som mr Biggins. Jaja, är säker pa att det blir fler säsonger.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Julspecialen ska sändas på juldagen och i repris på annandagen enligt "säkra källor" (a k a Facebookgruppen All Creatures Great And Small). Menar du att Granville inte är med? Tycker han har diskuterats jättemycket i den gruppen, men jag har ju i och för sig inte direkt LUSLÄST varje inlägg så det kanske bara är att de saknar honom. Och Mr Biggins.
      Jag kunde såklart inte låta bli att dra fram böckerna och läsa-om dom, det är väl därför jag är så EXTREMT kritisk. För de är så fantastiskt bra och skrivna med sån värme och humor, sen kan jag visst hålla med om att det var lite väl mycket slapstick över den gamla serien ibland och tempot var väl inte precis hållbart om man säger så. Men näe, jag tycker de kunde ha gjort det bättre. Mrs Hall kunde väl få fortsätta vara en barsk tant, det är minsann inget fel i att vara det. Och var är miss Harbottle? Va? Va? Va? Älskar när hon läxar upp Siegfried för att han inte sköter räkenskaperna och han liksom måste smussla och smyga för att få behålla sitt system med att stoppa ner och "låna" pengar i ett tennkrus på spiselkransen. Mvh Barsk tant 2.

      Radera