tisdag 22 december 2020

Herriot x 6

Har nu i höst passat på att läsa-om dessa älskade böcker som jag har läst hur många gånger som helst redan: Om dom bara kunde tala, Alla mina fyrfota vänner, Nästan bara rara djur, I vår herres hage, Den flygande veterinären och Yorkshire i mina drömmar. Har dom så behändigt i tre pocketböcker med två böcker i varje och jag har haft en härlig lässtund med innan jag somnar om kvällarna. Vad jag tycker om dessa böcker? De är så outstanding, skrivna med humor, värme, kärlek, känsla och man fnissar, lipar och njuter om vartannat. Är SÅ avundsjuk på alla som inte har läst och som har denna upplevelse framför sig. Enda som stör är ju att man retar sig på nyinspelningen eftersom de har ändrat så himla mycket på allt. Och inte till det bättre.

Betygsätter inte de här böckerna (och inte heller Vår herres folk och fä och Mellan himmel och jord som jag kommer att fortsätta med nu) eftersom de tillhör en helt egen kategori och det vore orättvist mot andra att jämföra.   

3 kommentarer:

  1. Sluta tjura nu, jag tycker nyinspelningen är helt ok och man far ju inte vara fast i det gamla (jag fick ge mig till sist och börja använda den s.k. smartphonen). I natt kl 2 postar svt julspecialen, funderar pa att halla mig vaken.

    Annika

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm, jag såg en trailer inför julspecialen och kände bara att ska det bli en sån där "James måste hinna bevisa sitt rätta jag inför Helen sekunderna innan hon ska gifta sig med någon annan"...då blir jag besviken. För det är ju inte bara osant utan också otroligt fantasilöst :D

      Radera
  2. Haha, du har sa rätt. Jag sag julspecialen igar kväll pa brittisk tv, och det är faktiskt inte kul när man vet hur det ska ga. Nu kör samma kanal en "All creatures great and small - the movie" och jag tänkte jösses vad roligt! Det visade sig vara en gammal inspelning med andra skadespelare. Vilken jäkla besvikelse.

    Annika

    SvaraRadera