onsdag 23 december 2020

Årets julklappsfiasko

Min man gillar rollspel. Jag har aldrig spelat rollspel så jag vet inte, men jag kan inte föreställa mig att jag skulle kunna tycka att det var roligt. För cirka ett år sedan började min man prata om att han ville "bjuda hem några människor och spela Call of Chthulhu en helg". Ja, sen blev det ju pandemi så det blev inget av med det. 
Min man gillar inte bara att spela rollspel utan spelar även Playstation med stor glädje. Ytterligare en grej som jag inte riktigt förstår tjusningen med, men det ger ju å andra sidan mig en massa egentid och är det något jag uppskattar i ett förhållande så är det ju just det. Hehe. 

I alla fall, jag tyckte att jag hittat den snudd på genialiska julklappen när jag kom över Call of Cthulhu som Playstation-spel. Det var snordyrt, men jag tänkte flott och storstilat att "det är han allt värd" och att det kunde få vara lite som plåster på såren när han nu inte kunde få ha sin rollspelshelg (som jag är rätt lättad över att den inte blev av, vet liksom inte riktigt om jag skulle känna mig 100 % bekväm med huset fullt av femtioåriga tonåringar som kastade med mångsidiga tärningar och...eh, ja vad man nu gör när man spelar rollspel).
Fick vänta LÄNGE på leverans trots att jag tyckte att jag var ute i rätt så god tid före jul. Jag hittade detta spel på CDON och de beställer väl i sin tur från Gud och halva världens leverantörer och så himla lång tid brukar det väl inte ta, men jag hann ändå bli lite nervös innan det plingade till i telefonen igår att min försändelse fanns att hämta på Konsum. Skuttade dit, hämtade ut, öppnade upp för att slå in spelet i något mer julaktigt än en grå plastpåse från Post Nord.   

Och då visade det sig:

Att

Spelet

Var

På 

Polska.

Och såklart inte på flera olika språk där polska var ett. Utan det var bara på polska och det enda som var på engelska var titeln. 

Känner mig ungefär lika intelligent som ett ägg som inte tänkte på att kolla det. Alla spel är väl för fan på engelska? trodde jag. men nä, inte detta. 
Nu funderar jag på ett öppna ett sånt här duolingo-konto i min mans namn så han kan lära sig polska samtidigt som han spelar detta spel. Som en liten bonusjulklapp? Eller ska jag ge bort spelet till vår polska fönsterputsare Nerijus? Fast när jag tänker på saken är han kanske inte ens från Polen utan bara något jag fördomsfullt antagit baserat på ganska lösa antaganden. Det är också tveksamt om han äger ett Playstation. Men han och min kan kanske kan börja bonda? Gratis språklektioner (inklusive fönsterputsning?) mot Call of Cthulhu på Playstation?  

To be continued. 

1 kommentar: