måndag 21 december 2020

Till stallet istället, v 51 2020, pt 2

Red terminens sista lektion i fredags, suck och snyft. Nu ryktas det ju om att en massa kommunala grejer och idrottshallar ska stängas osv. Jag kan tycka att det är väl ändå lite att ta i att stänga en ridskola, för det är ju inte direkt någon kontaktsport vi sysslar med. Vår största risk för "trängsel" (allt är relativt) är i sadelkammaren, och där har vi alla blivit drillade i att gå in en och en och det sköts minutiöst, i alla fall i vuxengrupperna. Plus detta: alla byter om hemma (ingen skillnad från innan i och för sig), vårt klubbrum är stängt, vår läktare är stängd, allting annat sker ju med minst hästlängds avstånd. Så jag hoppas verkligen inte att det blir någon nedstängning. Plus: vad skulle man göra med alla hästar? De behöver ju motioneras och skötas om, det är ju inte som att bestämma att en fotbollsklubb inte får fortsätta med sin verksamhet där man bara kan slänga in bollarna i ett skåp och ta ut dom om ett halvår igen.

Men ja, nu ska vi väl inte måla fan på väggen innan det har hänt, OM det händer lär det ju finnas gott om tid att klaga och gnöla. I fredags red vi en evighetsbana som var så här: Skritt längs med långsidan, framdelsvändning i hörnet, in på kvartslinjen och trava över en serie bommar, övergång till skritt och sedan trav över en annan serie bommar. Ner till skritt, framdelsvändning och så skänkelvikning i trav i slalom mellan koner som stod utplacerade på linje någonstans mellan kvarts- och medellinjen. Ner till skritt, framdelsvändning, galoppfattning och så galopp in till X, övergång till trav, ny galoppfattning och så övergång till skritt innan kortsidan, och sedan skulle man vända upp och hoppa ett litet kryss på andra långsidan, och sedan vända och skritta utanför krysset och tillbaks till "första" långsidan och så börja om från början. Det var superkul och även supernyttigt för Köttbullen som blev så himla lösgjord och fin och jobbade på riktigt bra. När vi red fram så galopperade vi jättelänge, vilket också kan ha haft med saken att göra, och i vanliga fall får man ju jobba som ett djur för att hon inte ska bryta av, men nu galopperade vi varv efter varv efter varv och hon bröt inte av en enda gång. Visst, nu var vi inte så många (7 st) och vi galopperade längs med fyrkantsspåret och därför kunde jag vända över när det fanns luckor. Men hon är inte blyg för att ta även det som en anledning att bryta av om hon är på det humöret, så jag var helnöjd även om jag fortfarande inte gör något mer än att åka med och hålla igång. Formen lämnar en del övrigt att önska, men den kommer väl. 

Jahapp, det var alltså denna terminen. Vi börjar igen redan den 8 januari så det är ju...snart. Under förutsättning att det inte blir några nya restriktioner dårå. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar