onsdag 23 december 2020

Dan före dan

Nu har bibblan stängt precis lagom tills det att jag skulle ha oceaner av tid för att läsa böcker och ha det gött. Fan ta pandemin. Men det är väl bara att gilla läget. Undrar hur det går för bibliotekarierna, blir de permitterade? eller kan de fixa någon slags...eh, inte vet jag, coronasäker utlämning av beställda böcker? Det senare hade ju varit nice. 

Idag var jag ledig, sov tills jag väcktes av hönan Ulrika som högljutt tillkännagav att hon betalt hyran. Det är rätt roligt att man inte får ha tupp hur som helst i tättbebyggt område, men en höna som kacklande meddelar omvärlden att ett ägg är lagt kan nog låta exakt lika mycket. Och länge! Då är det inte smart att ha hönshuset på samma gavel som sovrummet. Där vi byggde hönshuset och hönsgården var bara en outnyttjad slänt där det växte några fula krypande barrväxter. Blev tusen procent bättre när det ersattes av höns-Hilton, men möjligheten till långa sovmorgnar försvann, det får man erkänna. Inte för att jag är en som tar långa sovmorgnar, men ändå.   

Tog mig upp och gav mig ut på långpromenad med hundarna i skogen. Mötte en påfågelstupp! Den måste ha rymt någonstans ifrån, antar jag i alla fall, för den ingår väl inte i den svenska faunan. Hundarna blev skogstokiga, men den (tuppen) bara vände på klacken och skred långsamt iväg mellan fur och gran. Det var väl dagens händelse. Kom hem, städade och betalade räkningar. Nu ska jag steka köttbullar och sen tror jag att jag ska beställa lite fröer från Runåbergs för nu har vi passerat vintersolståndet och då är det snart vår. God jul, osv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar