söndag 31 december 2017

Hejdå 2017, välkommen 2018

När det är nyår så brukar det vara läge att stanna upp och tänka till och summera ett och annat. Och det är kanske...bra? Så det inte blir något i stil med att alla dessa blogginlägg som kom och gick, inte visste jag att det var livet. ELLER NÅT. Jag tar väl och kopierar 2016 års lista rakt av.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?Jag tävlade lägre spår med Hilding och blev uppflyttad till högre på andra försöket. Började rida på ridskola (fast det har jag ju gjort förr så det räknas inte). Tog en spontanfika med Mirre när jag var i hennes krokar. Annars tror jag det mesta var same same.

Höll du något av dina nyårslöften?
Hade jag ens några? Kan i alla fall berätta att jag har uppfyllt 2015 års nyårslöfte, att börja använda min fönsterputsmaskin. Plötsligt hände det!

Kommer du ha några nya för nästa år?
Jobba mindre? Jaja, det kan ju vara en målsättning i alla fall. Känns som att jag tjatar om det jämt.

Blev någon av dina kompisar föräldrar i år?
Nej, inte vad jag vet.

Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov inte.

Vilka länder besökte du?
Danmark och Norge, båda i jobbsammanhang.

Är det något du saknar 2017 som du vill ha 2018?
Lugn och ro? 2017 har varit ett år av stress, främst jobbrelaterad. Så kul var ju inte det.

Vilket datum från 2017 kommer du alltid att minnas och varför?
10 september, när Hilding och jag blev uppflyttade till högre klass (fast jag betvivlar faktiskt att jag ALLTID kommer att minnas detta datum).

Vilken var din största framgång 2017?
Jobbmässigt var det nog att inte bara hantera en massa grejer som bara rasade över mig, utan även ro det i land med viss bravur. Annars var det väl Hildings uppflyttning och att jag började rida Bulldozern.

Vad är du mest nöjd med?
Se ovan, plus vårt hönshusbygge. Även om det har tagit hundra gånger längre tid än jag trodde och i skrivande stund är långt ifrån klart så har det varit himla kul och jag och min man har varit ett sånt djävla bra TEAM.

Största misstaget?
Kommer faktiskt inte på något direkt generalfel.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
2017 har väl inte varit ett toppenår även om man säkert är lyckligt lottad jämfört med dom som VERKLIGEN HAR DET DÅLIGT. Jag har haft obegripliga men smärtsamma problem med först den ena och nu även den andra armbågen (fast den första är tack och lov bra nu). Hundarna har känts som en enda ledsen kavalkad av krämpor: Remus fick opereras för urinsten, Hilding har fått göra ultraljud på hjärtat p g a ökat blåsljud och sedan har han varit halt hela hösten (ingen har hittat något fel, nu har han blivit remitterad till skiktröntgen). Boris fick första ep-anfallet sedan han började med Fenemal för två och ett halvt år sen och fick ligga inne för observation. Min man trampade snett på jobbet och bröt ett ben i foten. Ja, det var väl vad 2017 hade att bjussa på. Det är bra så, tack.

Bästa köpet?
Kommer inte på något på rak hand sådär.

Vad spenderade du mest pengar på?
Förutom pellets och bilrelaterade grejer som diesel och service så var det väl virke och grejer till hönshuset. DET BLIVANDE.

Gjorde något dig riktigt glad?
Min man och mina barn! Hundarna! Stallet och hästarna!

Vilka sånger/band kommer du komma ihåg från 2017?
Kumpaner med Stiko Per Larsson.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Generellt gladare tror jag.

Vad önskar du att du hade gjort mer?
Slappat?

Mindre?
Jobbat. Eller, jag gillar ju mitt jobb men ibland känns det som att jag lägger orimligt mycket tid på saker som vem som helst skulle kunna göra och därför måste stressa med sånt som bara jag kan göra.

Hur tillbringade du julen?
Julafton och juldagen var jag och min man och hundarna hemma och slappade. Annandagen firade vi jul med barn och barnbarn, mamma och syrra plus svåger.

Hur många one-night-stands?
Ha ha ha. Noll komma noll.

Hur många nobbade du?
Som vanligt nobbade jag erbjudanden om "lukrativa" styrelseuppdrag i diverse föreningar.

Favoritprogram på teve?
Jag har  faktiskt tittat sjukt mycket på tv och har följt så många program att jag nästan fått ha en lista för att ha ordning. Här har jag bloggat om det.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Förmodligen, fast jag kommer inte på någon direkt sådär. Men generellt så ligger hat rätt så nära till hands i mitt medvetande. Det är inte ett särskilt starkt ord om ni frågar mig.

Bästa boken du läste?
OJ! Jag läser ju en del, och en hel del har varit bra, men att säga vilken som var bäst? Vargarnas historia av Emily Fridlund, kanske. Eller något av Liane Moriarty? Eller kanske Elly Griffiths senaste som jag håller på med nu (ÄLSKAR böckerna om Ruth Galloway). Eller så var det kanske en faktabok om höns? Äh, jag vet inte. PASS.

2 kommentarer:

  1. Aven om det säkert är en skön känsla att fa bekräftat att ni är ett bra team, önskar du inte ända att ni köpt ett färdigt hönshus?

    Annika (som sitter pa sidlinjen och är jävligt otalig, haha)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ur ett hönsmässigt perspektiv så: JA. För då hade jag kunnat gå och pyssla med hönsen och förhoppningsvis äta superlokalproducerade ägg nu. Men samtidigt har det varit oväntat roligt med byggandet, så jag skulle faktiskt inte vilja vara utan den biten heller.

      Radera