måndag 4 augusti 2008

Dagens boktips

Jag har läst Stephen Kings senaste bok Blaze, eller senaste bok på svenska i alla fall, jag tror hela Amerika är fullt av jättebra Stephen Kingböcker som en hop ondsinta gnomer på Bra Böckers förlag helt tjurskalligt vägrar att översätta. Ta bara det här att man var tvungen att vänta i typ 15 år på översättningen av tredje delen i Det Svarta Tornet. Inte ens jag klarar att hålla del 1 och 2 i huvudet under så lång tid. Nu måste jag läsa om dem först innan jag kan fortsätta, och det tar faktiskt emot lite, hur underligt det än låter.

Det kan ju inte vara att det saknas efterfrågan, så det måste helt enkelt röra sig om ren och skär ondska från förlagets sida. Jag är skitlat och vill helst inte läsa böcker på engelska. Fast nu måste jag snart läsa The Toyota Way samt en bok om seriemördare**, men det är en helt annan historia som jag kanske återkommer till.

Men Blaze var i alla fall jättejättebra och den som kan läsa hela utan att bli tårögd har helt enkelt inget hjärta. Alla måste läsa, annars kommer gnomerna på Bra Böckers förlag att hemsöka era drömmar. På originalspråk.

* Som numera av någon outgrundlig anledning är omdöpt till Det Mörka Tornet, men jaja, skitsamma. Som vi brukar säga. 
** Obs, de har ingenting med varandra att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar