onsdag 27 augusti 2008

Kittla aldrig den drake som sover

Nästan alla jag känner är helt besatta av Harry Potter. Vuxna människor. Det är ju inte riktigt klokt har jag hävdat, och helt enkelt vägrat befatta mig med den beskäftige lille gossen. Det är nästan så att jag har velat vägra befatta mig med de här människorna också, men då skulle bekantskapskretsen decimeras med nästan 100 %. Och det vore kanske att ta i. 

Jag bad Lotten avslöja hur den sista boken slutar ("Kom igen nu, säg om han dör! Du kan berätta allt, jag kommer aldrig att varken läsa böckerna eller se filmerna"). Fast jag har glömt hur det slutade. Jag minns inte ens om han dör eller ej. I ungefär fem minuter satt jag inne med information om den där lille trollungens öde, men sedan raderades den till förmån för något bättre värdelöst vetande.  

Nu har min pojkvän tvingat mig att se Harry Potter och de vises sten. Eller det var ju inte som att jag skulle bli tvungen att sova i hönshuset om jag råkade blinka under tiden, men snudd på. Eller om sanningen ska fram var jag väl inte direkt nödbedd. Och jag får väl till och med erkänna att den var rätt så okej, till och med bättre än jag trodde. Även om storyn var rätt så förutsägbar och Harry ser så satans präktig ut att man får lust att klippa till honom emellanåt. Men det kan han kanske inte hjälpa. Hur han ser ut alltså.

Mitt kritiska filmöga registrerade följande:

  1. Om det nu var så satans hemligt när de skulle lämna baby-Harry där på trappan så att de tassade omkring och till och med släckte gatubelysningen, varför stod de då och snackade i tusen år precis utanför ytterdörren i ett villakvarter? Vem som helst som inte var död skulle ju ha vaknat av detta.
  2. Om nu Harrys släktingar tyckte det var en sådan börda att ha hand om honom, borde de inte bli själaglada över att han blivit antagen vid Hogwarts? Typ, borde de inte ge honom hans brev istället för att elda upp dem?
  3. Och var det inte väldigt taskigt av de där på Hogwarts att låta Harry bo i misär under en trappa hos sina hillbilly-släktingar? Det var ju skitelakt av dem. När de nu var så djävla måna om honom för övrigt.
  4. Om man har en trolleriskola, kan man liksom inte bara trolla dit eleverna då? Varför allt detta ståhej med packning och hemliga perronger och springa genom väggar? Kan de inte fixa det lite smidigare?
  5. Systemet med sorteringshatten var ju helt saktfärdigt. Det måste ju ha tagit hundra år att placera ut ungarna i olika elevhem.
  6. Och den här stackars Hagrid...kunde han inte fått behålla något enda litet djur? Det hade väl inte behövt vara en drake, men en kattunge? En guldfisk? Det kunde han väl själv ha trollat fram, för Guds skull.
  7. Hagrid var för övrigt väldigt lik Hurley i tv-serien Lost.
  8. Borde inte Harry med sällskap dö en ytterst plågsam död nu, eftersom de rantat omkring i korridoren på tredje våningen?
  9. Och slutligen, om man nu går på skola för att lära sig trolla, varför i helvete får man inte trolla någon annanstans än där då?

Har man nu tagit fan i båten blir man väl så illa tvungen att se alla dom andra filmerna också. Hur många finns det egentligen, en miljon? Det verkar som om hösten är räddad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar