tisdag 26 augusti 2008

Pigment Yellow

På de flesta arbetsplatser förekommer vissa former av brottslighet som är så allvarliga att det inte finns någon jämförbar straffskala. Att sno någons jättebra penna är exempel på den här typen av kriminella handlingar.

På mitt jobb heter den allvarligaste förbrytelsen "att gula ner". Detta för majoriteten av svenska folket förmodligen helt okända verb innebär att man spiller gult pigment någon annanstans än på sin egen arbetsbänk. Gult pigment är nämligen tillverkat i helvetet och går aldrig bort.
Om man har gulat ner allmänna utrymmen på jobbet kan man räkna med att hitta ett hästhuvud i sängen, alternativt en voodoodocka med knappnålar instuckna på mycket strategiska ställen. Skulle man drista sig att gula ner någon annans arbetsplats kan man lika gärna ta livet av sig med en gång.

Idag hade Björn gulat ner en diskbänk. Vi hotade först med att skicka honom till krigsförbrytartribunalen i Haag. Men eftersom han gett sig själv namnet Fläsk-Tarzan tidigare under dagen var det att betrakta som en förmildrande omständighet. Så vi bestämde oss för att låta nåd gå före rätt. För den här gången alltså.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar