måndag 25 augusti 2008

Nu ser dom oss i hela vida världen

Jag hatar att gå på IKEA. Därför tycker jag att ikea.se är en mycket förnämlig inrättning. Jag betalar mer än gärna 495 spänn i frakt för att 1. slippa åka till IKEA och trängas med kreti och pleti, samt 2. få sakerna hemkörda och uppburna i min lägenhet och slippa a. slita med IKEA:s platta paket vars densitet tangerar osmium, samt b. förnedringen att stå på IKEA-parkeringen och försöka stuva in saker i en bil vars bagagesutrymmes storlek är gravt överskattat.

För några dagar sedan beställde jag lite bokhyllor och grejer, och nyss ringde en synnerligen sur brud från IKEA:s kundtjänst för att upplysa mig om att de kommer på torsdag. Inte för att fråga om det möjligen går bra att de kommer på torsdag, utan det var typ torsdag or die. Och sen förhörde hon sig i snorkig ton om hur det såg ut hos mig. Alltså utanför porten då, och det var nästan så att jag fick be om ursäkt för att det inte var utrymme i storleksordning fotbollsplan så att man kunde vända en 24 meters långtradare på ett smidigt sätt. 

Och jag fattar inte vad det är med logistikföretag som gör att det är omöjligt att säga en mer exakt tid än "någon gång mellan 9 och 15". Tror de inte att folk har annat att göra än att sitta hemma och rulla tummarna i sex timmar i väntan på ett några som kommer klockan 14.55 i 99 fall av 100? De måste väl i förväg veta på ett ungefär hur många körningar de har under en dag och kunna uppskatta hur lång tid det tar. Hur svårt kan det vara egentligen?  

Vi får väl se vad det blir av det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar