måndag 11 augusti 2008

I was born and raised at the mouth of hazard hollow

Man borde kanske inte dissa kvällstidningar så till den milda grad som jag gör. Man får tänka på att de faktiskt genererar en stor mängd nya bra ord, så kallade löpsedelsglosor, som bidrar till att liva upp svenska språket. Ord som kräk-kollaps, för att bara ta ett exempel.

Och nu kan man även läsa att OS-pappan är bara en myt. Då trodde jag i min enfald att dom kanske syftade på typ Stefan Holms pappa, såna där multifunktionella föräldrar som är både pappor och tränare och coacher och bästa kompisar på en och samma gång. Fast så var det inte. En OS-pappa är en sån som passar på att ta ut föräldraledighet under större idrottsevenemang. Det är ju helt fantastiskt att någon bemödat sig med att hitta på ett särskilt ord bara för det. Speciellt som det tydligen bara var en myt dessutom.

Nu känns det dessutom som att Pär Ström kommer att blogga ihjäl sig om hur diskriminerande och mansförnedrande det är att ingen på försäkringskassan har kollat upp hur många kvinnor som är föräldralediga under friidrotts-VM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar