onsdag 20 augusti 2008

På det att var och en som tror på Honom skall icke förgås utan hava evigt liv

Nu finns det ett dolt kristet budskap vid svenska trafikljus, berättar alla tidningar beredvilligt för oss. Handen som uppmanar en att trycka på knappen för att få grön gubbe är inte en anvisning om att man ska trycka just där för just det ändamålet, utan det är även en symbol för att det bara finns en väg till Gud, nämligen den genom Jesus Kristus.

Jag tycker budskapet är lite luddigt. Jag hade nog mer tolkat det som att det bara finns en väg till Gud, och det är väg 24 mellan Hässleholm och Örkelljunga. Eller vilken väg man nu råkar befinna sig på. Eller rent av att det är en anvisning att man ska hålla sig på den breda vägen fastän Skriften förespråkar tvärtom. Såhär kan vi ju inte ha det.

Och naturligtvis är det någon pajas som har JO-anmält detta nu. Exakt var går gränsen för mänsklig dumhet, och är den inte i och med detta passerad för längesen? Om man nu är så djävla mån om vad staten ska eller inte ska syssla med så borde man väl låta JO få syssla med något vettigare än att utreda huruvida någon tar illa upp för att det är en bild på en hand ett övergångsställe. Man kan ju för fan tro att man bor i Ankeborg. Vakna, kretiner. Som jag brukar säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar