torsdag 6 juli 2023

Nytt internet med mera

Igår var dagen då vi skulle byta internet- och tv-tjänstleverantör, från Telenor till Tele2. Tele2 ringde ju upp för ett tag sen och erbjöd ett likvärdigt abonnemang som det vi hade med Telenor, men till ett lägre pris och vi slog till på det. Även om det "bara" gäller i 24 månader så är ju 300-nånting kronor i månaden i 24 månader ändå några tusenlappar som man kan ha roligare för än att stoppa i gapet på Telenor. 

Det låter ju så enkelt och bra, det enda man skulle behöva göra var att ringa Telenor och säga upp abonnemanget en månad innan Tele2:s skulle träda i kraft, vilket var som idag då. Väldigt oklart varför man ringer i april och säljer på en ett abonnemang som inte börjar gälla förrän den 5/7, eller rättare sagt, vad är det för djävla datum? 1/7 hade ju känts mer rimligt, men på Tele2 tänker man tydligen inte så. Hur som helst, min man ringde Telenor den 5/6 och ville säga upp abonnemanget. Det var Telenor av förklarliga skäl inte så sugna på, utan de undrade varför och min man svarade att vi tyckte det var för dyrt. Nähä, men då vips så kom de med ett erbjudande motsvarande det som Tele2 erbjudit, eller kanske till och med någon krona lägre, men det var ju så dags när bläcket på Tele2-kontraktet hade torkat för längesen. Också väldigt dålig kundservice tycker jag, det hade väl varit bättre att bara "HEJ KUND, nu vill vi att du ska gilla oss och därför sänker vi din månadskostnad med 300 spänn" när man märker att det finns konkurrens, istället för att komma rusande och fjäska med detta erbjudande när man så att säga redan är på väg ut genom dörren. Men då vet man ju det, att när de 24 månaderna med Tele2 börjar lida mot sitt slut kanske det kan löna sig att höra av sig och säga att man har något billigare på kroken och undra vad de tänker göra åt det. 

Förra veckan anlände modem eller router eller vad det nu kan tänkas heta nuförtiden, och nån liten dosa som skulle motsvara tv-boxen, och igår skulle det nya internetet och det nya tv-paketet börja levereras genom fibern. Förväntade mig verkligen inte att detta bara skulle vara att plugga och pleja, men medan jag tränade tabata så kopplade min man, som råkade vara hemma och då genast blev satt i arbete, ur det gamla och in det nya och vips hade vi internet. Sen kopplade jag in tv-grejen och kopplade ihop fjärrkontrollen med tv:n och konfigurerade och synkade konton och allt vad det var som skulle göras, det var inte heller så avancerat faktiskt utan mest bara att göra som det stod på skärmen, och vips hade vi kanaler. Som jag inte hann fördjupa mig närmare i, utan jag rusade ut med hundarna på en väldigt snabb runda för sen skulle vi in till stan och gå på bio som började 16.30. Indiana Jones and the Dial of Destiny, och den hade väl allt en Indiana Jonesfilm ska innehålla och lite till. Gillade den mycket! Älskar karaktären Indiana Jones, älskar också Harrison Ford och brukar säga att han är mitt frikort även om han i skrivande stund har nått den aktningsvärda åldern av 80 år. 

Det bra med en film som börjar 16.30 är att man är hemma igen i vettig tid. Om vi skulle ha gått på den sena föreställningen hade vi väl inte varit hemma förrän efter 23 och då hade jag varit ett djävla vrak idag. Men igår var vi hemma vid komfortabla 19.30, inte för att jag gjorde något annat än gick raka vägen och duschade, borstade tänderna och lade mig, för jag var helt slut. Låg och läste en stund men slocknade som ett litet ljus och sov som en stock hela natten. 

Idag ska jag jobba på förmiddagen, sen in till stan (igen! tredje gången den här veckan!) och hämta nya glasögon och linser och pass, ska även passa på att handla för det är min tur att fixa fredagsfrukosten på jobbet. Åker sen hem och jobbar hemifrån resten av dagen istället för att återvända till brottsplatsen p g a att jobbet ligger på fel sida om stan i förhållande till var jag bor och så himla roligt är det ändå inte att trixa sig fram och tillbaka i de centrala delarna, särskilt inte som att halva stan byggs om och är avspärrat vart man än i centrum sig vänder. Ska försöka komma ihåg att åka förbi fruktboden på hemvägen och köpa upp mig på några liter jordgubbar till helgen. Sen är det väl bara att ta sig igenom morgondagen också, och sen så är det helg. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar