fredag 28 juli 2023

Fredag vecka 30

Äntligen fredag, tänker man ju av gammal vana fast den här veckan har gått i ett huj. Nyss var det måndag, sen blinkade man till och så hade det gått flera dagar. 

Igår var jag på återbesök hos Specsavers för att diskutera mina linser. Jag bad ju om att få ett par som gör att man ser lite bättre på långt håll och så får det ju tyvärr bli på bekostnad av att man ser sämre på nära håll, men tycker att provlinserna var precis tvärtom. Undrade om något blivit fel, men nä, styrkorna stämde, men det var en annan typ av lins och så fick jag förklarat för mig hur den var uppbyggd med olika cirklar jämfört med andra cirklar på den typ av lins som jag hade innan, jätteavancerat var det. Nu ska jag i alla fall få prova en annan styrka och utvärdera den. 

Detta tog cirka ingen tid alls, så jag passade på att svänga inom Ica Maxi på väg tillbaka till jobbet. Köpte kakor (till jobbet) för att lite rättfärdiga mitt besök där, men syftet var ett helt annat. Jag köpte ju ett gäng nya matlådor tidigare i år.  De ersatte de gamla som jag haft sedan 1990-talet (skojar ej) och som väl inte kändes sådär superfräscha längre. De nya var likadana, fast lite tunnare plus att man numera bara kunde få locket i svart. Det sabbade hela vårt system, för innan hade vi olika färger på locken för att skilja på vems matlåda som var vems, det är ju samma mat men min man har lite större portioner och jag vill gärna ha olika typer av kål och starka såser som tillbehör i min matlåda. Nu fick vi istället märka upp dom med namn, vilket kändes lite studentkorridor (eller som jag inbillar mig att det funkar i studentkorridor), men det spelar ju ingen roll så länge det funkar. Vilket det gjorde, men kvaliteten på matlådorna var det sämre med. Upptäckte för ett tag sen att det liksom hade smälts små hål i botten av en? Det är väl rätt klent för något som ska tåla både mikro och frys och, utgår man från, diskmaskin? Tänkte att den kanske hade hamnat mot något värmeelement (?) i diskmaskinen, för ibland far ju saker omkring lite hej svejs därinne, men sen hittade jag hål på ytterligare en och då blev jag less. Det var dessutom MINA lådor. Det är säkert all chili du häller på din mat, sa min man, som inte gillar stark mat. Men för det första är jag absolut ingen sån som vräker på ett ton kryddor och tycker att mat måste jämställas med eldslågor för att vara ätbar (jag vill mest ha ett litet sting av hetta) och för det andra, även om jag nu hade varit en sån där starkmats-king så ska väl ändå en matlåda tåla det? Är ju inte som att man häller svavelsyra på maten direkt. 

Man borde väl reklamera, men frågan är om det är mödan värt för att få tillbaks 39 kronor eller vad de nu kostade. Fast om det blir hål på fler så ska jag nog göra det. I alla fall! Jag var ju lite inne på att köpa matlådor i glas tidigare, men där lade min man in veto för han menade på att det var att be om att den skulle gå sönder. Han har ju ingen fast arbetsplats, så han transporterar ju omkring sin matlåda på ett annat sätt, medan jag bara bär min i en påse till och från jobbet. Jag var mer inne på att de skulle ta en massa plats i skåpet eftersom de inte går att stapla på samma sätt som de identiska plastlådorna från Icas sortiment. Men nu är jag ju lite sur på Icas plastlådor och då kom jag på att JAG kan ju köpa andra lådor, det är ju ingen naturlag att vi måste ha likadana. Haha. Plus att matlådorna oftast rör sig mellan kylskåpet-diskmaskinen-torkstället i ett evigt kretslopp och faktiskt väldigt sällan står i skåpet, i alla fall inte alla samtidigt. Så nu köpte jag fem små gulliga matlådor i glas till mig själv. Ska ändå röja ur lite i det där skåpet där vi har alla lådor och byttor och grejer och skapa en liten hörna till dom så kommer det kanske att bli hur bra som helst.

Kom hem och eftersom det var torsdag så var det dags för städning. Bestämde mig igår en gång för alla att torsdagen måste få vara en träningsfri dag, för det är tillräckligt jobbigt att ha städningen på sin to-do-lista utan att man måste känna att man har mer än det den dagen. Nu är det ju inte precis den fysiska ansträngningen som tar knäcken på mig, utan mer känslan av att man bara vadar omkring i en räcka av göromål som aldrig tar slut. Det ska jobbas och åkas till och från jobb och handlas och promeneras med hundar, sen ska man plocka och damma och torka och skura och byta lakan och handdukar och HÅLLA PÅ, och när man är klar med alltihop så vill man väl ändå bara sätta sig ner och pusta ut? I alla fall vill jag det, var noll procent sugen på att dra fram någon himla pilatesmatta och sätta igång med ballongandning och grejer. Ska köra ett annat upplägg från och med nu. Fast om ett par veckor så börjar ju ridningen och då får jag automatiskt ett annat upplägg. Känns lite sjukt att höstterminen börjar samma vecka som vår semester, men det kan ju vara gött att inte alla jordens invånare är lediga samtidigt. 

Idag ska jag på massage efter jobbet, gött. Sen blir det en helg i spårskogen, det kommer förmodligen att regna säger prognosen men det är ju bara att gilla läget. Och tusen gånger hellre en sommar med lite ostadigt väder än så som det var tidigare i år med vecka ut och vecka in med stekande sol och noll millimeter nederbörd. Sa jag minst hundra gånger under de där veckorna, så nu får jag väl stå för mitt ord. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar