tisdag 4 juli 2023

It's harder to dance with the devil on your back

 Igår var det ju cykla-till-jobbet-måndag och på förmiddagen hade jag bokat tid för att beställa pass och herreguuud vad det var smidigt att bara trampa in till stan, parkera cykeln utanför polisstationen, in och uträtta sitt lilla ärende och så ut och tillbaks till jobbet igen. På torsdag ska jag göra om samma procedur fast med bil och till Specsavers för att hämta glasögon och linser, kan slå vad om att det kommer att vara trippelt bökigt. Halva stan håller nämligen på att byggas om så det är avspärrningar exakt överallt där man tror att man ska kunna köra för att attackera centrum. Men den dagen den sorgen. 

Ja, man ska ju se lite barsk och uppsträckt upp i passet, sa den unga tjejen som tog mitt passfoto lite uppmuntrande sådär, för jag såg ut som om jag gått till fotografen på 1800-talet när exponeringstiden var så lång att man fick sitta blickstilla för att det dyra fotografiet inte skulle bli suddigt, men jaja. Lär ju inte direkt slita ut passet i alla fall så antalet människor som får se denna bild är väl ändå begränsad. 

Jobbade klart, cyklade sedan hemåt och då hände detta tråkiga: batteriet räckte inte hela vägen hem, och alla som har cyklat en elcykel utan batteri vet att det är satan så TUNGT. Speciellt när man har trampat några mil redan, som jag ju hade igår. Det här har hänt mig en gång innan, tror det beror på att jag avbröt laddningen (när jag skulle till polisen) innan batteriet var helt uppladdat och sen är det liksom som att det inte laddar riktigt klart. Samt att det blåste styv kuling på hemvägen och jag hade (såklart) motvind. Det märks ju inte när man trampar, det är ju det som är det härliga med elcykel, men det äter rejält med batteri och när jag var sådär 4 kilometer hemifrån så var det till att börja trampa manuellt eller vad man ska säga, och ta i så man i det närmaste sprängde blodkärl. Det blåste som sagt, och motvind hade jag som sagt. Kom hem och var HELT SLUT, dels pga det och dels pga att jag ju också jobbat till rätt sent (för mig). Skulle egentligen ha tränat tabata, men bestämde att den där tunga trampsessionen fick duga som träning. 

Ett par minuter efter att jag kommit hem så kom en riktig störtskur, så den slapp jag åtminstone. Åt kvällsmat och piggnade till igen. Bestämde mig för att skutta ner till bibblan, för jag hade böcker att hämta. Sjöng Jag går till bibblan, a-a-a på melodin till Jag går och fiskar och tyckte jag var jätterolig (min man såg inte ut att dela denna åsikt), men när jag kom fram till bibblan så borde jag uppenbarligen ha haft Sommartider hej hej sommartider som soundtrack, för bibblan hade tydligen semesterstängt i två veckor från och med igår. Vadfan? Fick lomma hem igen, tomhänt. Började istället kolla på Stefan Jarls Modstrilogi som jag har på dvd, har velat se om den ett bra tag. Messade med Jenny och bestämde att vi skulle ses som idag och dricka VIN. Idag ska det regna större delen av eftermiddagen och kvällen så vi kommer gissningsvis inte att sitta på någon uteservering och känna oss sådär härligt somriga, men det är ju skitsamma och inte huvudsaken när vi träffas. 



2 kommentarer:

  1. Hahaha, när jag hämtade mitt pass sa tjejen: ja, det är ju tur för dig att man inte visar upp passet särskilt ofta😅
    Carina

    SvaraRadera