fredag 14 juli 2023

Åsåvaremåndagigen

Det känns väldigt konstigt, men än så länge känns det inte sådär oöverstigligt jobbigt att jobba som det brukar göra när semestern närmar sig i allmänhet och i synnerhet när man har valt att ha semester sent. Känns som att allting går på rutin och flyter på. Det KAN ju såklart också ha att göra med att jag just nu har det ganska lugnt på jobbet eftersom i princip alla andra har semester men jag täcker inte upp för någon så i mitt fall betyder det bara: nästan inga möten, nästan inget att förbereda, nästan inga protokoll och handlingsplaner att skriva, etc. Kan i princip jobba helt ostört med mina långsiktiga projekt och det är jag sannerligen inte bortskämt med, så det gäller att passa på att njuta för så här kommer det verkligen inte att vara i evigheter, faktum är att redan nästa vecka, när (snart fd) jättebebiskollegan har slutat kommer jag att få jobba med helt andra saker för att hjulen ska rulla på. Jag tror nog att jag klarar att göra det som [jättebebiskollegan] gör på heltid på 50 %, sa jag morskt till en annan kollega förra veckan, men det är sant. Jag kan vara så rasande effektiv och liksom bara trycka saker genom systemet genom att vara överallt på en gång och ha tio miljoner bollar i luften utan att tappa någon, tror det är en av mina bättre jobbmässiga superkrafter faktiskt. 

Slutade lite tidigare i fredags, åkte till fältet och körde min lilla intervallträning, eller nu kör jag ju 40 minuter så den kanske inte är så liten längre? Ingen känning i vaden/hälen längre, skönt. Vet inte vad det var eller vad det kom ifrån, men så länge det inte kommer tillbaka så är jag nöjd. Var också nöjd med detta LIFE HACK: att fylla en flaska med kallt kolsyrat vatten från automaten på jobbet så att man har en flaska kallt kolsyrat vatten att dricka när man varm och svettig sätter sig i bilen efter sin lilla medelstora? intervallträning. 
Körde som en biltjuv hem för att hinna se Nations cup från Falsterbo Horse Show, det gick väl inte sådär jättebra för Sverige tyvärr. Ändå alltid kul med nationshoppningar och lag. Är det något jag kan sakna så är det när vi höll på med ponnyallsvenskan, Gud vad det var spännande när man höll på att räkna poäng och hoppas på strykresultat och hetsiga resonemang i stil med om deras sista ryttare rider på minst 69 % så ligger vi trea!, etc. Skulle gärna vara med i den smeten igen faktiskt, fast nu är inte "min" klubb med någon allsvenska längre så jag får väl nöja mig med att sitta och skrocka om hur roligt det var på den tiden det begav sig och inte alls minnas det svinjobbiga i att vara ideell tävlingsarrangör  på en tid när a. alla anmälningar kom på post, b. alla inbetalningar gjordes på postgiro, c. alla ryttarmeddelanden, startlistor etc. skickades på post, d. alla resultat till distriktet redovisades manuellt via någon speciell blankett med karbonkopior som skulle arkiveras i hundratals år.  Det var rätt mycket administrativt pyssek kring det som nu sköts i någon webbaserad tjänst som heter TDB (tävlingsdatabasen), där man både anmäler sig, betalar och där startlistor, ryttarmeddelanden och resultat publiceras. Allt var sannerligen inte bättre förr. Minns också hur det var när det började komma ett program för resultat, minns inte vad det hette men vår anläggning var på den tiden så himla skruttig så vi kunde inte ha en dator igång samtidigt som toastjärnet i kiosken, för då gick säkringen. Vi fick lösa det på ett lite mer kreativt sätt på dressyrtävlingarna genom att den som satt i domartornet och räknade skrev ner resultatet på en liten whiteboard som man sedan höll upp så att den som satt i sekretariatet kunde notera det och uppdatera resultatlistan löpande. "Resultatlistan" var en massa träpinnar med krokar i där man hade förberett genom att skriva ekipagets namn på frystejp som klistrades på, och sedan fyllde man i resultatet och så fick man kroka av de pinnar med lägre resultat och hänga upp det senaste, och sedan kroka i de andra pinnarna igen. HERREGUD vilket pyssel. Men alla hade någon variant av detta, innan det här programmet som var föregångaren till det nuvarande TDB kom. 

Nog om det. På lördagen tog jag en promenad tillsammans med hundarna och vad som kändes som alla skogens bromsar, högsommar är härligt på många sätt men det är också då alla bitande och stickande insekter verkar ha sina allra bästa stunder. Fick dessutom kapa av min runda för den går via en skjutbana och där var det full övning. Nu är ju lyckligtvis inte våra hundar skottberörda, men man behöver ju inte heller utsätta dom för det i onödan. Gick hem och stekte pannkakor och sedan kollade jag på derbyt från Falsterbo. Min man hade tänkt klippa gräset, men det visade sig att den tändstiftskabel som gått sönder i höstas inte alls hade lagat sig själv över vintern så det blev inget med det. Ändå helt galet att vi inte har klippt gräset en enda gång i år. Ja, nu är det ju hög tid, men innan var det ju först kallt och sen torrt så det har verkligen inte börjat växa förrän typ nu.
På kvällen kollade vi på House of cards som vi har fastnat för, och sen fick min man för sig att vi också skulle hitta "något roligt" så att vi kunde alternera mellan två typer av serier. Hittade dock inget som föll oss i smaken just där och då, så vi började kolla på en indisk komedi istället. Bara dom inte brister ut i sång, för då stänger jag av, sa jag. Det sjöngs ingenting, däremot blev jag omgående väldigt trött eftersom klockan hunnit passera 21.00 och det är tydligen min gräns nuförtiden. 
 
Vi hade missat att vädra ut på ovanvåningen så jag sov som en kratta natten till söndagen p g a värme. Skulle dessutom upp tidigt för sändningarna från Falsterbo började redan 08.55. Det regnade, jag tog på mig min regnkappa och powerwalkade med hundarna och naturligtvis slutade det regna så att jag bara blev varm och svettig. Aja. Kom hem och kollade på dressyr. fick både tårar i ögonen och gåshud när jag såg Patrik Kittels kürprogram, så fint det var. I pausen mellan dressyren och hoppningen passade jag på att baka bröd och röja ur kryddskåpet, vilket var väldigt välbehövligt om ni frågar mig. Note to self: köp inte mer curry, tror jag hade tio burkar med olika varianter. Sen började Falsterbo Grand Prix och det var ju sjukt spännande från första start till sista. Kul med Stephanie Holmén som expertkommentator, men saknade Lotta Björe, tycker att hon är så himla kunnig, påläst, analytisk och proffsig på alla sätt. 
Jaha, sen var Falsterbo över och så också helgen. Bara att spotta i nävarna och köra igång med arbetsveckan dårå. Har inga speciella planer utom att på söndag ska vi, jag och min man, på turridning. Har ju inte suttit på en häst sedan terminen slutade, vilket känns som en evighet sedan, så det ska bli kul. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar