torsdag 27 juli 2023

All those things she said, I told you to ignore

Igår var det en vanlig dag. Rörig på jobbfronten, för vissa som ska täcka upp för andra som har semester är inte helt hundra på vad de ska göra, har det visat sig. Plus att vi ju hade ett haveri som gjorde att vi kom  rätt mycket back. Nu måste alla vara på tårna och stridsberedskap råder; hjulen ska rulla och då får vi alla kavla upp ärmarna och hjälpas åt. I ett sånt läge är det alldeles otroligt skönt att slippa Jättebebiskollegan. Slippa höra hens suck och stön över allt som måste göras (och ändå blev det så lite gjort?). Det är klart att om man går till jobbet med inställningen att allting är jättejättejobbigt - då blir det väl också jättejättejobbigt, tänker jag. Själv är jag ju lite tävlingsmänniska och ser det mer som en utmaning att hinna med så mycket som möjligt, gärna när det är läge mission impossible, och får jag säga det själv så är jag en jävel på att få saker och ting gjorda, både snabbt och bra. Såklart har även jag dagar när jag tycker allting är jättejättejobbigt, men om man som JBK har dåliga dagar 365 dagar om året så bör man kanske överväga sin situation och försöka göra något åt den (eller jobba på att ändra sin inställning). Nu är det ju i och för sig just det som JBK har gjort, och det är ju bra för oss alla. Är mest bara förundrad över folk och hurdana dom är. När man tackar ja till en tjänst där man vet premisserna, och sedan bara försöker komma undan det som är ens arbete? Aja, det där är ju förhoppningsvis historia och glömt snart. 

Jobbade, åkte hem, tränade, gick ut med hundarna. Pratade med grannarna som hade sin sista semestervecka. Då är det ju rätt gött att ändå ha hela sin semester framför sig, även om jag som vanligt gnölade om att jag ska aaaldrig mer ta så här sen semester. Den har jag hört mig själv säga förut. Gick in när det började regna, åt kvällsmat och läste lite, men sen satt jag nog mest och slöscrollade på telefonen istället för att ta mig för något vettigt.

Idag ska jag till Specsavers för återbesök i samband med byte av linser, tror jag i alla fall. Är både nöjd och inte nöjd med mina nya linser, tycker jag ser lite bättre men att det tar längre tid att ställa om från att ha tittat på något nära till att man tittar på något långt bort, vilket är rätt störigt när man till exempel kör bil. Eller det är väl bara då det är störigt, i annat fall har det sällan någon praktisk betydelse om tillvaron är lite blurrig. De nya glasögonen däremot är spot on, så himla nöjd med dom när jag har dom. Men eftersom jag trivs bättre i linser så vill jag gärna kunna ha linser som huvudsaklig synkorrigering och glasögon som ett komplement, inte tvärtom. Aja, vi får väl se vad de säger. Drar mig lite för att baxa mig in till stan  med bil eftersom halva centrum är avstängt på grund av byggnadsarbete. Hatar sånt där bök och krångel och så ska man hitta parkering och betala för den och försöka räkna ut hur mycket man ska lägga på (eller nuförtiden handlar det väl inte om att "lägga på" utan mer om att knappa in ett belopp, men vissa uttryck försvinner tydligen inte. Är lite som när man säger att man "vevar ner bilrutan" fastän man trycker på en knapp eller "är det du som är på tråden" när någon som ringer fastän man inte alls pratar i en Dialog med snurrskiva från Televerket) och så ska man stressa för att hinna tillbaks i tid (fattar inte varför man inte bara kan betala i efterhand för den tid man stått istället för att i förväg försöka räkna ut hur lång tid saker och ting ska ta och hur smidigt allt ska flyta på, vet att det finns på sina ställen men inte i Ankeborg city). Men det var den enda tiden som fanns, så det är väl bara att gilla läget. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar