onsdag 26 juli 2023

Breeding on insanity

Igår var det dags för besiktning av bilen. Innan jag åker dit så brukar jag förbereda lite genom att ta fram varningstriangeln och dra fram säkerhetsbältena i baksätet så att den som besiktigar inte ska behöva lägga tid på att leta efter det. Nu är ju den här bilen rätt så ny för mig, insåg att jag inte hade en aning om var varningstriangeln fanns men antog vid utrymmet för reservdäcket. Som är under hundburen i bagageluckan. Orkade verkligen inte ställa mig och böka med det, så jag for som en vettvilling in på Biltema och köpte en ny varningstriangel för 55 kronor. När jag sedan öppnade bakdörren för att lägga in den i baksätet så såg jag att den existerande varningstriangeln ju låg där på golvet och förmodligen hade gjort det hela tiden utan att jag registrerat det. Jaha, men nu har vi två varningstrianglar, det är väl bättre än att inte ha någon alls.  

Besiktningen gick bra. Det är ju med besiktning lite som med tandläkaren; man vet aldrig vad de hittar och hur dyrt det kommer att bli. På tal om tandläkare så kom min kollega Stefan till jobbet igår som ett ilandflutet vrak efter att ha varit hos tandläkaren och gjort en rotfyllning under vilken det hade blivit STRÖMAVBROTT. Ja, det måste ju även kunna hända hos tandläkaren. Allting som skulle göras tog åttahundra år, men det värsta enligt Stefan var att salivsugen inte funkade. När man gör en rotfyllning så ligger man ju så långt tillbakatippad i tandläkarstolen att man nästan ligger upp och ner, plus att man har munnen uppspänd och en massa dukar och grejer överallt så möjligheten att svälja är obefintlig. Du har verkligen varit duktig idag, sa de till honom efteråt och det var nog inte långt ifrån att han fick ett bokmärke. Det hade i så fall varit extremt välförtjänt. 

Åkte hem, gick ut med hundar, körde min intervallträning samt tränade pilates. DUKTIG TJEJ! Kollade jobbmail eftersom jag stack vid lunch och därmed missade eftermiddagens koordinationsmöte, många på jobbet just nu är rätt så gröna och jag hade sagt att de fick maila om det var något akut som behövde fixas. Men det var det inte. GÖTT. Satte mig och läste en stund, kollade sedan klart på Happy Valley. Nu kan det väl inte bli en fjärde säsong...väl? Hoppas ändå för jag gillar den, även om jag tycker att Catherine är lite VÄL butter och långsint och introvert emellanåt. Men älskar henne samtidigt, hon är så härligt obrydd. Går omkring i sin tunga uniform och stenansikte och ger folk svar på tal. Fint. 

Packade upp min nya laddare till cykelbatteriet, den både passade OCH det verkade som att den funkade. I alla fall lyste laddningslampan röd länge, istället för grön direkt som den andra gjorde fastän batteriet var helt urladdat (och som ändå inte laddade något). Får väl köra nån test-tur i omgivningarna och kolla om batteri (och laddare) är att lita på innan jag ger mig på att cykla till jobbet igen. Hade varit extremt surt att bli stående utan batteri med typ 2 mil kvar att cykla och det är inte heller så att cykelvägen till jobbet är nära där bussen går så att det bara hade varit att ställa cykeln och åka kollektivt om det skulle vara något problem. En av nackdelarna med att bo på landet. Jag kan fortfarande inte smälta en gång för hundra år sen när jag skulle åka nånstans norrut och flyget från Arlanda gick i arla morgonstund. Av logistiska (och ekonomiska) skäl hade övernattat hos en kompis i Sollentuna, skulle därifrån mig vidare till flygplatsen. Stod och väntade på pendeltåg (tror jag  det var) och så kom det upp ett meddelande på nån sån där display att det var en minut försenat och nån viktig snubbe med portfölj som stod och pratade i telefon tappade det fullständigt och bara vrålade De e katastrof, detta e fan i mig KA-TA-STROF i sin lilla Nokialur. Okej, jag fattar absolut att det kan ställa till med problem om man har en lång kedja av kollektivtrafikförbindelser framför sig för missar man en buss/tåg/tunnelbana någonstans så kan ju hela planen spricka. Men i Stockholm med omnejd kommer det ju nya tåg och bussar HELA TIDEN. Där jag kommer ifrån gick det en buss på morgonen och en buss på eftermiddagen och 1978 lade man ner den linjen för den var inte lönsam. Då kan man ju tycka att den som står och ylar på en pendeltågsstation för att den måste vänta 60 sekunder längre än den förväntat sig nog borde ta och lugna ner sig lite.

Har inte vansinnigt mycket på jobbet just nu och får därför rycka in och hjälpa till med lite av varje. Så är det när det är semestertider på ett litet företag och där det dessutom råkar vara högsäsong. Men det är rätt kul. Alla oavsett position släpper allt och hjälps åt med att hålla hjulen rullande och skutan flytande. Därför är det viktigt att den som jobbar på vårt företag är prestigelös, "inte mitt jobb" passar väldigt dåligt in här, förklarade jag för den som rekryterade senast och ur detta kom Jättebebiskollegan. Som sade sig vara oerhört prestigelös, men samtidigt visade sig vara väldigt, väldigt petig med (och lade extremt mycket tid på) att sortera upp och kategorisera arbetsuppgifter efter vad som var R&D och vad som inte var det, vilket i det sammanhanget som JBK befann sig var helt irrelevant för det är samma typ av arbetsuppgifter som ska göras. Men för JBK var det tydligen jätteviktigt att på något sätt markera att hen minsann inte bara jobbade med samma saker som laboratorieassistenterna. Prestigelös, my ass. Har kanske inte precis tappat tron på mänskligheten, men definitivt på rekryteringsföretagens förmåga att matcha rätt person med rätt tjänst. 

Aja, det där är ju historia nu. Idag har jag inget särskilt för mig, ska bara jobba och sen hem. Gå ut med hundarna, träna och läsa. Igår hade min man varit och gjort något jobb hos någon som hade två islandshästar som hen inte kunde rida själv p g a att hen vägde för mycket och min man sa då "behöver du en medryttare så kan jag höra med min fru om hon är intresserad". Funderade på saken två sekunder och kom fram till att jag inte var det, även om det såklart lockar med mer ridning, gärna gratis sådan. Men tycker det är rätt skönt att bara ha sig själv att tänka på just nu. Inga föreningslivsåtaganden, inget annat som innebär tider att passa och ställen att ta sig till på fritiden. Sen är det ju bara ett par veckor kvar tills ridskolan börjar igen. Redan nästa helg är det ju BOOT CAMP och sen börjar höstterminen på måndagen. Gissar att man lär vara rätt så mör i röven på tisdagen, hehe. Men då har jag ju i alla fall förhoppningsvis semester. SEMESTER! Skynda, skynda. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar