tisdag 11 juli 2023

Shout it from the top

Knogar på. Det ställer till det en del, det där att en kollega slutar med två veckors varsel när vi har som allra mest att göra, men jag snickrade ihop en PLAN som jag tror håller tills nästa kollega kommer tillbaks från föräldraledighet i november. På plussidan: fick OK att anställa en ersättare och denna ersättare kommer faktiskt om inget oväntat inträffar att bli min egen dotter, som just nu är arbetslös och till hösten ska hon skriva sitt examensarbete och det bör gå att kombinera rimligt. På minussidan: Fick kapa två dagar på min redan korta semester plus kommer att behöva jobba minst 50 % med snart f d kollegans arbetsuppgifter under några veckor, förutom min egen just nu lite-mer-än-100 %-iga tjänst. Men det är får väl vara okej eftersom det är under en begränsad tid. Ska ha ett möte med min chef angående detta i eftermiddag och förhoppningsvis spika de sista detaljerna innan han går på semester. 
Annat på plussidan igår: Hade möte med en som är ytterst ansvarig för ett projekt som jag har jobbat med, och hen var så nöjd, så nöjd och superlativen riktigt haglade över your truly. Allt var amazing och fabulous och I don't understand how you DID it, but you DID! I am so IMPRESSED! Blev nästan lite pinsamt till slut, för på mitt jobb är det rätt sparsamt med erkännanden i den stilen, man får liksom leva på 2016 års beröm fortfarande. Behöver ju för all del inte betyda att det är vägen att gå, lite cred är ju aldrig fel. 

Efter jobbet åkte jag till Willys. Hade med en Soda Stream-gaspatron som jag skulle byta och tog därför en nummerlapp till kundtjänst eller förbutiken eller vad det nu heter där man lämnar in tips och sånt. Det var bara ett nummer före mig och jag stod en bit ifrån disken och väntade på att en gubbe skulle lämna in en V-65-kupong på ett otroligt omständligt sätt. Sen kom det en dam och ställde sig mellan mig och gubben vid disken som om det var en kö utan nummerlappar. Gubben blev klar och då klev hon fram som om det var hennes tur. Väntade att kassörskan i kundtjänst/förbutiken skulle trycka fram nästa nummer, mitt alltså, och be henne ta en nummerlapp men det gjorde hon inte. Sen visade det sig att damen ville ha hjälp med att swisha till sin dotter. Vet inte riktigt hur man är funtad när man går till kundtjänst/förbutiken på Willys för att få hjälp med sånt, men jag kände att är man i det läget så är det nog lugnast om vederbörande får hjälp med det istället för att bli mästrad om att man ska ta en kölapp och vänta på sin tur. Sen kunde kassörskan i kundtjänst/förbutiken ändå inte hjälpa till för det var något fel med bank-ID:t så jag behövde inte vänta sådär värst länge. Men så sorgligt att inte ens ha någon annan än personalen på Willys att fråga om hjälp.  

På agendan stod det intervallträning, men eftersom Laban varit dålig i magen på natten så åkte jag hem  först istället för att köra min vanliga runda i stan. Tog med hundarna ut på en kortare promenad, för det var helvetiskt varmt och klibbigt och fuktigt och rent ut sagt äckligt. Kom hem igen och var så svettig att det blev ett helt projekt att trä på sig en sport-bh och en t-shirt i funktionsmaterial, de klibbade fast vid kroppen som ett djävla superlim. Men ut skulle jag, och jag skulle köra mina 40 minuters intervallträning om jag så skulle flyta bort på kuppen, intalade jag mig för det tog emot något alldeles väldigt. Genomförde dock det hela, men det var faktiskt extremt långa 40 minuter. Kom hem och tränade sedan pilates i 45 minuter på det när den berömda ångan änfå var uppe, och kände mig sedan oerhört NÖJD med mig själv och min insats.

Spelade bort lite pengar på hästar, har ju köpt in mig på en andelsgaloppör som startade sitt andra lopp igår. Det gick väl SÅDÄR, tror han kom sjua eller nåt så det är ju inte som att man kan säga upp sig och leva på ATG-utbetalningarna, men det är ju inte själva grejen utan det är att det är kul att ha en "egen" häst att följa och heja på. Sen vet ju alla hur det är med hästar, vad som helst kan hända åt alla håll. Lyssnade på Henrik von Eckermanns sommarprat och där kan man ju verkligen snacka om att ha haft flyt. Och nu menar jag verkligen, VERKLIGEN, inte att han bara har glidit fram på en räkmacka och fått allt serverat, för det tror jag verkligen inte att han har, utan mer att hans hästar har varit skadefria och friska, peppar peppar, no jinx osv. Det har såklart också med hantering och träning att göra men ibland kan det vara så himla lite som gör det, ett felsteg här, ett snedtramp där och vips har man en häst som är skadad eller halt och så var den chansen borta. 
Henrik von Eckermanns prat var väl som förväntat, intressant men ibland rätt opersonligt. Har också lyssnat på Ina Lundströms sommarprat och där tyckte jag det var liiiite för mycket musikreferenser som jag inte kunde relatera till för fem öre, så där kunde jag inte alls "flyta i samma ström" som hon. Men man är väl för gammal dårå, hehe. Tillhör såattsäga ej målgruppen längre. 

När vi bytte internet- och tv-leverantör så fick vi även Viaplay, oklart om det är ingår eller om det bara var något lockbete. Och där kan man, upptäckte jag, se Mr Mercedes, serien som bygger på boken av Stephen King som jag just nu läser-om. Har nu försökt sälja in den till min man eftersom vi lite är mellan serier. Började kolla på House of cards, men pilotavsnittet var ju en orgie i att etablera karaktärer och alla ser exakt likadana ut och man tappar ju lite tråden när man hela tiden måste fråga Men vänta nu, hon tjejen där, är det hon som låg med han den där skallige som körde rattfull, eller är det hon som är journalist? och Han där med håret, är det utrikesministern eller är det han som är presidenten? Men det ger sig väl. Förhoppningsvis. 
 





2 kommentarer:

  1. Beundrar ditt pannben när det gäller träningen. F.ö. häng i med House of Cards, tyckte den var jättebra.
    Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju så många som har sagt det nu så jag får väl försöka hänga med i svängarna :)

      Radera