torsdag 13 juli 2023

And I won't cry out anymore

Igår var en alldeles otroligt seeeeeg dag. Skulle haft ett möte på förmiddagen, det blev inställt. Gjorde jag något vettigt istället? Nä, det kändes mest som att jag satt och plockade med tusen lösa trådar utan att  riktigt komma någon vart med någonting. Det regnade hela förmiddagen. Åkte hem, tog på mig  min fancy regnkappa som jag köpte på rea på Norrsken för ett par år sen och nästan aldrig använt, eller använt den har jag ju gjort, men nästan aldrig när det har regnat. Gick ut med hundarna och i samma stund som jag satte foten på yttertrappan så bröt solen fram och började lysa. Gick iväg, höll på att koka bort i min regnkappa som ska hålla ute 10 000 meter vattenpelare som jag tydligen aldrig får chans att prova om det är sant eller inte för så fort den åker på så slutar det regna. Lyssnade på Hooja och Mårdis' sommarprat medan jag bokstavligt talat ångade fram, tycker de verkar vara så himla mysiga, jordnära och ödmjuka  personer även om de inte direkt representerar den typ av musik jag lyssnar på.  

Kom hem, körde ett pass tabata och pustade en stund. Packade sedan ihop vår gamla router och tv-box och grejer för att skicka tillbaks till Telenor. Tågade ner till Konsum och lämnade in paketet för att slippa betala 695 kronor eftersom denna utrustning tydligen bara var "till låns". Kom hem igen, började diskutera upplägget inför den stundande ombyggnaden av uthuset med min man. Ser inte jättemycket fram mot det, men ska leja in äldsta barnbarnet som hantlangare. Plötsligt började han, min man alltså, istället prata om att bygga trädäck/altan, vilket är något vi också har pratat om men det projektet bygger också på att vi ska sätta in en altandörr på ett ställe där det nu är ett fönster, så att man ska kunna gå direkt ut på altanen/trädäcket utan att behöva gå ut genom ytterdörren och in genom grinden. Kruxet har bara varit att det sitter ett element under fönstret, vilket innebär att det måste kopplas bort och det i sin tur innebär att man måste kontakta en rörmokare och då blir det ju en trestegsraket utan dess like. Men nu hade vi ju sån "tur" att detta element började läcka i vintras, så vi fick ta dit en rörmokare lite akut. Så den biten är redan gjord. Sen har min man pratat lite löst om att han skulle kontakta nån gubbe som han känner lite löst och kanske att han skulle kunna göra en altandörr åt oss, det där är sånt som är 100 % typiskt min man. Det är ju såklart inget fel i att kontakta nån gubbe och höra sig för om han kan göra en altandörr, men så länge man inte gör det så kommer man ju heller ingen vart. 
Diskussionen om trädäck kom heller ingen vart för vi kom inte överens. Min man tycker att vi ska ha ett trädäck som är i nivå med den än så länge obefintliga altandörren, detvillsäga att det kommer att vara ungefär 75 centimeter upp från marken. Men eftersom vår tomt lutar så är det som en uppbyggd mur en bit framför där det tänkta trädäcket ska vara, där man har grävt ut för att huset ska stå på plan mark. Och bygger man ett upphöjt trädäck så kan det maximalt vara två meter djupt från huset räknat, för annars är det i vägen för en gång som löper utmed den här uppbyggda muren och som är det enda stället där man kan komma in i trädgården om man inte vill gå runt hela huset. Två meter är ju inte skitmycket så då tyckte jag att man istället skulle bygga ett trädäck som ligger i markplan och som går ända fram till den där uppbyggda muren. Men altandörren kommer ju att vara här! sa min man och pekade på cirka 75 centimeter ovanför marken under det där fönstret som är där nu, som om han aldrig har hört talas om fenomenet "trappa". Där strandade väl förhandlingarna, kan man väl säga. Frågade honom varför han plötsligt skulle bygga trädäck NU, när det enda han har tjatat om är hur viktigt det är att uthuset blir fixat eftersom det regnar in och är i allmänt dåligt skick, plus att vi ju redan har ett trädäck som han byggde för ett par år sen, fast det ligger ju inte i anslutning till huset dårå utan det här har väl egentligen mest handlat om den där altandörren. Fick inget bra svar men misstänker att det handlar om nån variant på gammal vanlig hederlig prokrastinering.

Det var i alla fall en skön sommarkväll där man kunde sitta ute och språka om ditt och datt utan att ens bli uppäten av myggor. Synd bara att vi inte påbörjade den här diskussionen förrän vid halv åttatiden på kvällen eftersom klockan gick mot läggdags med stormsteg för undertecknad. Annars hade man ju gärna blivit sittandes, kanske med ett glas vin men det är väl inget för plebejer en onsdag. 

Sen hörde min son av sig och undrade om jag möjligtvis hade Hem till byn på dvd. Det har jag. Den finns ju på Öppet Arkiv också, alla säsonger utom den sista som i princip är omöjlig att få tag på, är tydligen någon slags rättighetstjafs. Hela boxen säljs ibland på Tradera och går då för flera tusen kronor, så tro FAN att jag inte vill låna ut min  oersättliga säsong 8 till kreti och pleti. Nu är ju min son såklart inte kreti och pleti, men han bor i Värmland så det är ju inte bara att kvista över och lämna. Men de ska komma ner och hälsa på nu i sommar så då får jag väl arrangera något slags Hem till byn-event, föreställer jag mig. 

Idag ska jag till Laserkvinnan på behandling, det känns som att det var evigheter sen jag var där, men det var nog i början av juni så definitionen av evighet är ju rätt så relativ. Sen hem och stääääda. Tycker det är bra det här med att ha en dedikerad städdag, men just på själva städdagen är det ju inte så muntert. Men det ska ju bara göras, och det är lite som med träningen, gött efteråt. 

Ser fram mot tv-sändningarna från Falsterbo i helgen. Läste nåt reportage i Ridsport där Jana Wannius kraftigt motsatte sig att tävlingarna skulle kunna livestreamas i Sverige, det skulle han aldrig tillåta under sin livstid, Falsterbo var ett event som skulle upplevas på plats, ansåg han. Rätt drygt och von oben-aktigt uttalande, ansåg jag. Lätt för honom att säga som bor där, och bor man i Skåne eller omgivande landskap så är det väl fullt görbart att ta sig dit över dagen, men alla bor ju inte i Skåne med omgivande landskap, det är pissdyrt men framför allt piss-svårt att hitta någonstans att bo i Falsterbo under Falsterboveckan. Såklart kan man hitta ett boende någon annanstans i den relativa närheten och utgå därifrån som om man vore boende i Skåne med omgivande landskap, men utöver boende så är ju inte Falsterbo precis något gratisevent. Parkeringen kostar en slant, sen får man hosta upp ett par hundra bara att för att komma in på själva området, och ska man sen ha läktarbiljett, vilket man måste om man ska se något annat än folk som trängs på mässområdet och framför matvagnar, så tillkommer det ungefär lika mycket till. Ponera att Falster skulle ha varit ett gratisevent? Då hade gissningsvis långt ifrån alla som ville dit ens fått plats, det är ju begränsad yta, begränsat med parkeringsplatser och så vidare. Så enligt mig otroligt snålt och trångsynt att att inte ge folk möjlighet att se internationella tävlingar via streaming, som man ju dessutom kan ta betalt för. Aja, man får väl vara glad att SVT är på plats i helgen i alla fall. Nog om detta nu, dags att spotta i nävarna och sätta igång med dagens kneg. 

2 kommentarer:

  1. Detsamma här. När modemet/routern (eller vad det kallas) ska bytas ut far man skicka tillbaka den, utan att fa ersättning för porto. Jag fragade om jag kunde fa köpa den i stället för att "hyra". Gick inte. Men pa nästa faktura var hyran borttagen och i stället visades samma kostnad jag betalat hela tiden i klumpsumma. Jag undrar faktiskt hur de redovisar det i bokföringen och om det är lagligt.
    Ar det värt att se Hem till byn? Jag har aldrig sett den serien, men du verkar ju lite besatt :).
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här fick man i alla fall portot betalt, alltid något.
      Jo, men Hem till byn är enligt mig otroligt sevärd, men det krävs att man står ut med extremt lågt tempo, liiite ansträngd dialog och kanske inte sådär jättemycket handling, det är liksom meningen att det ska vara som i det verkliga livet. Ge det tre avsnitt i alla fall.

      Radera