onsdag 14 juni 2023

I'm running wild, I'm running free

Igår tog jag mig till mina gamla promenad/löparstråk, från tiden när jag bodde "i stan". Saknar det sällan, även om jag ibland får för mig att allt var så himla mycket smidigare på den tiden. Att bo på landet innebär ju mycket logistik hit och dit, man kan liksom inte bara gå ut genom dörren och ta vägen vart man vill via någon form av sammanlänkad infrastruktur som man kan i stan. Har ju supermånga härliga skogar och rundor häromkring, men för att ta sig dit och hem finns det oftast bara EN väg att gå, och den kan man ju vid det här laget. Kan också bli lite avundsjuk på såna som har gångavstånd till allt så att man slipper vara så beroende av att ha bil. Men det är väl cirka det enda jag saknar med stan.

I alla fall. Svängde av på vägen hem från jobbet för att köra lite intervallträning i värmen, hade först tänkt mig Pi-rundan, men fick ett infall och svängde höger istället för vänster och kom in på en grusväg som jag kunde svära på att jag kände varje meter av men uppenbarligen hinner man glömma en del på de snart 15 år som gått sen jag flyttade från stan, för jag hade glömt att man från denna grusväg kan svänga in på en stig som går genom lummig lövskog. Fast det som då knappt var stigar nu mer har fått karaktären av promenadstråk, lite mer utjämnade och tillrättalagda via kommunens försorg får man väl anta. Det var i alla fall skönt att komma in i skuggan för det var cirka 25 grader varmt och molnfri himmel, MEN i skuggan bodde dessvärre samtliga av kommunens blodsugande insekter. Stötte också på en gubbe med håv som jag vagt identifierade som någon gammal lärare från när jag pluggade biologi på högskolan för hundra år sen. Det är för varmt! hojtade han efter mig när jag ångade förbi i ett moln av svett och myggor, och jag höll med. Det var faktiskt för varmt, men intervallpasset var fantastiskt. Kände mig så STARK och  även snabb, även om jag såklart inte är snabb i ordets rätta bemärkelse, men känslan av kraft i benen var underbar. 

Åkte hem i en bubbla av endorfiner, var ute i trädgården med hundarna, rensade lite ogräs åt hönsen och gick sedan in och körde ett pass pilates. Kände mig enormt REDIG som det heter där jag kommer ifrån. Pratade i telefon med hon-som-har-en-ponny-som-behöver-medryttare och vi bestämde preliminärt att jag skulle hänga med till deras stall på fredag för att kolla läget och lite sådär. Har fortfarande ingen riktig känsla för om jag vill det här eller inte, men det ger sig väl. Pratade med min man och redde ut ett missförstånd som vi båda surat lite över sen i måndags, samt skvallrade lite om den pågående Grannfejden mellan de två medelålders plus damerna på andra sidan staketet. När jag var ute med hundarna tidigare så noterade jag att Granne Ett (hundgrannen) hade satt upp ett litet staket runt sin stenlagda uteplats samt ett nät på sin halva av den gemensamma gräsplätten som är framför uteplatserna, medan Granne Två inte har synts till på evigheter. Min man trodde att nätet var för inte Granne Etts hundar skulle härja i hennes pallkragar, men jag tror det handlar om något HELT annat. Hörde brottsstycken av ett samtal mellan Granne Ett och ett par som var och hälsade på henne för någon vecka sen, av det förstod jag att Granne Två (kattgrannen) tagit eller tagit bort någon form av nät som tillhört Granne Ett, och det var mycket snack om att "här har man bott i 30 år..." och (från de besökande) rätt så demonstrativa "bäst man passar sig så man inte trampar i kattskit" och då erinrade sig min man om att han också hade hört någon som var hos Granne Ett prata om något som var "anmälningsbart", men mer än så vet vi inte och det kan ju för övrigt strängt taget vara vad som helst. Men att de inte är kontanta längre är ganska uppenbart. Får väl se om jag får läge att ta ett snack över staketet så jag kan få reda på lite mer. 

Började sedan läsa-om Cujo av Stephen King för jag har ingen lånebok just nu och jag vet inte, tv lockar liksom inte riktigt när solen skiner och det är högsommarvärme. Gick sedan och lade mig, hann somna innan min man gjorde det och har fått ihop ett skapligt antal timmars nattsömn, gött. Enligt väderprognosen så ska det kanske komma en regnskur på lördag kväll och det hoppas jag verkligen för det är verkligen för djävla torrt och eländigt överallt.  


2 kommentarer:

  1. Robert Aschberg körde ett program som hette Grannfejden för ett antal ar sen. Ah sa roligt det var att kolla pa. Vilka typer det finns! Här i huset där jag bor har det aldrig varit nagon riktig fejd, men en del mindre kontroverser. Jag tycker det livar upp! Och jag har aldrig varit rädd för att ta en fajt.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag minns det programmet, det var nästan bara skåningar med 🤣

      Radera