måndag 19 juni 2023

Och så var det måndag igen

Helgen gick rasande fort, precis som den brukar göra. Jobbveckan avslutades med ett möte där jag fick ta över ytterligare ett knappt påbörjat projekt som någon annan inte hunnit med, kul kul. Dock är projektet i sig spännande, så jag gnäller lite mest av princip. Har också fått ett nytt projekt som är mindre kul, men enligt min chef fick man inte ens säga "det här blir nog svårt" om det, för det hade så många redan sagt så det var han træt af at høre. Det man möjligtvis fick säga var att det skulle komma att ta lite tid, så, ja, min sommar är väl räddad. 
Lämnade jobbet, körde min lilla intervallträning, åkte och handlade med svetten strömmande. Kom hem,  fixade lite i trädgården och blev sedan upphämtad av hon-som-behöver-medryttare-till-sin-ponny för att hänga med till det stallet där hon hade sina hästar uppstallade. Det var ett jättefint ställe med ridhus och utebana och sådär, men jag kände ändå att det var nog inget för mig, i alla fall inte om jag fattade upplägget rätt och det var att de som var uppstallade där turades om med insläpp, vilket ju förvisso är helt rimligt, och då utgår jag från att jag ska hjälpa till med det "min/mina" dagar (också rimligt), men då blir det plötsligt tider att passa och förhålla sig till och det är jag inte så intresserad av. Plus att en del av hästarna som skulle tas in (jag hjälpte till) var såna där stirriga typer som jämt är på tårna och flyger i luften om så bara ett löv rör sig på fel sätt, och det är jag inte heller intresserad av. Såatteh, nä, det blir nog inget med det. 

På lördagen försökte jag komma ut tidigt i skogen med hundarna men det var ändå äckligt varmt. Gick i bokskog och där var det åtminstone skugga, men svetten rann. Kom hem, fiskade upp min man och så åkte vi till Lantmännen och köpte hönsmat. Ett spännande liv! Förra gången min man var där så såg han ju Lisen Bratt Fredricsson i kön till kassan, men en sån upplevelse var ju såklart inte att tänka på den här helgen eftersom det ju var GCT i Stockholm den här helgen, så det var bara hem och sätta på tv:n och kolla och heja. Sen låg jag väl i soffan större delen av eftermiddagen och kolladep å hoppning och lyssnade på regn som föll. 

Igår hängde jag med taxmänniskor på en sån där "prova på allt möjligt"-aktivitetsdag. Träffade vår fd IT-chef som jag inte sett sen han slutade för säkert 10 år sedan. På den tiden var han en typisk karriärsråtta med snobbiga kläder och stressad blick, men nu hade han downskiftat eller vad det heter, och var väldigt soft och laidback. Hade skaffat tax, bara en sån sak, höll på att bygga vaktelburar, funderade på att skaffa höns, så vi hade mycket att prata om även sen det obligatoriska vad-gör-du-nuförtiden-snacket var avhandlat. Blev riktigt uppiggad av denna metamorfos.
På "prova på allt möjligt"-dagen så höll jag och en kompis i delen som hette "prova på rallylydnad och doftsök". Det är alltid skitsvårt att veta hur man ska lägga upp en sån dag, antingen kommer det jättemycket folk på en gång eller så kommer ingen alls, är min erfarenhet. Men igår var det för en gångs skull rätt så lagom, folk kom lite i omgångar så det blev inte kö men inte heller jättemycket dötid. Vädret var okej, men GUD vad det var knott och mygg överallt. Hade myggspray med mig, annars hade jag förmodligen varit anemisk vid det här laget. 
Kom hem vid halv fyra på eftermiddagen, var helt slut trots en trevlig dag men jag blir ju sån av att ha folk omkring mig. Hann precis se omhoppningen i Grand Prix:en som Henrik vann, blev så glad och det är ju fan overkligt hur bra det går för honom just nu. Läskigt med Peders olycka dock, men det kom ju information sen om att han "bara" var mörbultad, inget brutet. Ja, sen var det väl bara att masa sig upp ur soffan och börja med brödbak och matlagning och förberedelser inför veckan som kommer. Kort vecka, midsommar på fredag. Vi har noll komma noll planer för den, men det gör ju inget. Jag brukar påstå att vi i vår familj aldrig firat midsommar, men sist jag var "hemma" så lånade jag med mig min mormors fotoalbum (mina föräldrar hade ingen kamera) och där finns det dokumenterat att vi var iväg på något sånt där firande med stång och ringdans i den närmaste byn flera gånger. Det är uppenbarligen inget som har lämnat något bestående intryck hos mig och jag tycker midsommarfirande är lite obegripligt. Det enda jag gillar med det är jordgubbarna, men det behöver man ju inte begränsa sig till midsommarafton för att frossa i. 

Var så lat igår att jag inte fick ihop mina 10 000 steg, och har tydligen också varit halvlat hela veckan för i normala fall tycker jag inte att det är något problem med att få ihop de 100 000 steg som jag har som mål för en vecka, men nu blev det bara 92 000 nånting. Aja, det är bara att göra om och göra rätt och lite dispens kan man ju ge sig själv när det har varit så himla varmt som det har varit. Hade förhoppningar om att komma till Moria den här veckan i min Sagan-Om-Ringen-vandring, men det fattades några kilometer så det blir den här veckan. Nästa etapp är mellan Lóthlorien och Amon Hen och den är 482 km, bör väl vara framme där i oktober eller så. Tror inte direkt att Peter Jackson kommer att höra av sig och vilja göra en film av detta, hehe.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar