torsdag 8 juni 2023

If you were sane your heart wouldn't ache

Igår träffade jag en dansk på lunchen. Det är i och för sig inget ovanligt, det kryllar av danskar på mitt jobb. Nu var det en som var nyanställd, han satt i fikarummet och småpratade med en annan person som jobbat där i 35+ år när jag kom hasande med min matlåda. Dansken berättade att om man jobbat mer än 40 år på samma ställe, i Danmark dårå, så får man medalj av drottningen. Sen fick han syn på mig och kom och tog i hand och berättade att han börjat för en månad sedan. Då är du rätt långt ifrån en medalj från drottningen, svarade jag lite rappt sådär, men det föll platt till marken eftersom dansken förstod inte vad jag sa, och det fastän jag stod och tuggade på en morot och i och med det borde haft den korrekta danska grötigheten i talet, men det hjälpte tydligen inte utan efter att ha tagit om samma mening tre gånger fick ovan nämnda kollega sufflera dronningen, och först då begrep dansken vad jag menade. Det var ju annars inte så himla stor skillnad mellan svenska och danska, minns en gång när min chef skulle visa mig något i  vårt gemensamma underhållssystem och bad mig söka efter något vad som helst, for eksempel en skydelære. Som betyder skjutmått, men det är det ju ingen normal som begriper. 

Efter jobbet åkte jag till Laserkvinnan för välbehövlig massage. Hon tar verkligen i för både kung och fosterland, något annat kan man inte säga. Gött. Efter massagen bestämde jag mig för att slinka in på ortens lokala matvaruaffär som går under det fantasieggande namnet ICA HÖVDINGEN. Det tycker jag låter klämmigt, men bakom skylten dolde sig en helt vanlig ICA av det mindre slaget. Köpte en glass och åkte hem. Vet inte om det var glassen, massagen eller en kombination av dessa komponenter som gjorde att jag fick en jädrans energiskjuts när jag kom hem. Trots att det var 27 (!) grader varmt och jag i normala fall då ligger ungefär som Madickens mamma när hon har huvudvärk så knatade jag upp och ner till trädgårdslandet ett stort antal gånger. Tog mig för att räfsa ihop alla löv som hopats bakom och under soptunnorna sedan i höstas, bar ner ett antal fulla korgar och tömde i mina odlingslådor. Planterade ut ALLA tomatplantorna, nu får det vara färdigavhärdat. Tömde en balja regnvatten och släpade ner ett antal kannor och hällde över de stackars små förskrämda purjolökarna som det verkligen inte daltats med. Plockade sedan undan alla tomma odlingstråg inomhus, nu är det bara växtbelysningen som ska bort också. Kändes som att jag skulle kunna hålla igång hur länge som helst, men min fot började protestera mer och mer, eller rättare sagt den blåsa som jag fått under fotsulan i tisdags, och som nu mer började kännas som om jag hade en djävla varböld under trampdynan, trots Compeed. Gick in och försökte sticka hål på den, blåsan alltså, det är ingen varböld och jajajaja jag vet att man inte ska men det är så jag har hanterat blåsor i hela mitt liv och hittills har det aldrig hänt något. Problemet var/är att huden under i alla fall mina fötter är så sabla tjock, det borde vara fysiskt omöjligt att ens få blåsor men någon ska ju tydligen vara undantaget som bekräftar regeln. Det kändes också fysiskt omöjligt att få hål på blåsan, men till sist lyckades jag med hjälp av nål och nagelsax och fick sedan hoppa omkring på ett ben resten av kvällen i förhoppningen att det skulle luftas, men i morse kändes det mer eller mindre oförändrat. RÖVEN. Klistrade på ett nytt Compeed och hoppas att det hjälper för så här har jag inte lust att ha det. 

Kollade på miniserien Onda aningar på C More och sedan var det väl läggdags. Idag väntar en jobbrelaterad inspektion, plus att jag har fått i uppdrag att skapa ett rätt så omfattande introduktionsprogram för en blivande utvecklingstjänst. Låg inte precis sömnlös på grund av detta, men vaknade vid tvåtiden och tankarna började snurra. INGET JOBB NU, sa jag strängt till hjärnan och hjärnan sa typ stick och brinn och fortsatte göra som den ville. Såatteh. Trött, men det ska väl gå att ta sig igenom den här dagen också. Ridning ikväll, det ska vara omkring 25 grader idag också så det lär bli svettigt. Sen ska det bli lite svalare några dagar, men tyvärr inget regn i sikte. 

     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar