fredag 2 juni 2023

Men åååh

Häromdagen var det en tjej som hörde av sig till mig, som jag senast hade kontakt med...2014 nångång tror jag. Vi tränade lite hund tillsammans, hon var hjälpinstruktör på nån hundkurs jag höll och skulle utbilda sig till instruktör, men sen träffade hon nån karl och det hela rann ut i sanden som det ju kan göra ibland när livet gör lite som det känner för. Inga konstigheter med det, men nu hörde hon i alla fall av sig och hade ny valp på gång och hade kollat efter kurser med mig, men jag håller ju inga hundkurser längre. I ALLA FALL så hade hon varit inne och kollat på min Facebook och skrev nåt i stil med Ser att du håller på med hästar också, kul! Säg till om du vill rida, jag har två som jag letar medryttare till. 

Efter att ha avslutat medryttarprojektet med Lille P så har jag varit lite kluven. Dels: jättejätteskönt att inte vara uppbunden så mycket, men också: saknar jättejättemycket möjligheten att kunna rida lite mer eftersom det ju ändå är KUUUL. Velade lite hit och dit men nyfikenheten tog överhand och jag var tvungen att skriva nåt i stil med att det kanske kan vara intressant framåt hösten lite beroende på vad det är för hästar, och då var det en maxad D-ponny och en islandshäst som stod uppstallade på en anläggning som ligger kanske...en kvart hemifrån, helt görbart i alla fall med tanke på  det tar en halvtimme att köra till vanliga stallet och det gör jag ju utan att blinka. Och på den anläggningen fanns det tydligen både ridhus och stor uteridbana, bra ridvägar, osv. Skrev tillbaks och undrade "hur de var" pga att jag är mesig dressyrtant och fick det här svaret: De är snälla och går på alla fyra benen, D-ponnyn har väldigt fint steg och kan bli riktigt fin i dressyren men behöver mer utbildning, han är 9 år, connemara, import från Irland när han var 5. Islänningen är väldigt trevlig i dressyren, kan skänkelvikning, öppna, sluta, och är som att sitta i en soffa när man rider :-) Hon är pigg och känslig och rids med väldigt små hjälper men väldigt stabil och går fram överallt. Jag vet inte om hon är kvar till hösten, ska försöka sälja henne eftersom min tid inte räcker till. 

Men alltså, den där D-ponnyn lät väl rätt drömmig, under förutsättning att vi har hyfsat samma definition av "snäll och går på alla fyra benen". Så nu velar jag mycket kring vad jag ska svara? Det HADE varit kul (givet att vi har någon form av kemi), men samtidigt är det ju också "kul" att bara kunna ta det lilla lugna, go with the flow och ta dagen som den kommer? Vad vill jag? Vem är jag? ÅÅÅÅH.  

2 kommentarer:

  1. Sätter en liten peng pa att du inte kan säga nej :). Det hade inte jag gjort iaf.
    /Annika

    SvaraRadera
  2. Hahaha, tror jag vet hur det här slutar🤪
    Carina

    SvaraRadera