måndag 5 juni 2023

Till stallet istället, v 23 2023, pt 1

Idag var det högsommarvärme och gött med ett isolerat ridhus där man kan rida utan att solen gassar, dammet yr och flugorna surrar, tänkte vi. Det var bara det att det var två eller tre lektioner före oss, så när vi kom in i ridhuset så kändes det som att det var cirka fyrtio grader varmt därinne, plus en luftfuktighet på tretusen procent i runda slängar. Men det var ju bara att bita ihop och kämpa. Hade Knubbis och det stod markarbete på schemat. Jobbade med att verkligen ha minimalt med hand och tyckte nog det gick lite bättre än sist, i alla fall kastade han inte lika mycket med huvudet. Övningen var med trav- och galoppbommar på volter och den gick väl skapligt. Men hela lektionen kändes som ett hot yoga-pass så det blev mycket skrittpauser, vilket var välbehövligt för både oss och hästarna, men gjorde att det blev lite...fragmentariskt. 
Nästa måndag är det hoppning och den tror jag att jag skippar. Har ju i alla fall två dressyrpass kvar innan terminen är slut.

PS: angående den där medryttargrejen, jamen SÅKLART kastade jag ut en krok om att vi ska höras av i veckan och "diskutera". Så ja, vi får väl se vad det blir av det hela. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar