torsdag 15 juni 2023

What would you do if I sang out of tune?

Igår jobbade jag som vanligt, fick till en i mina ögon vettig lösning på ett av alla djävla mission impossible som alltid verkar landa på mitt bord. Mailade iväg detta förslag till den som är ytterst ansvarig med ett what do you think about this? och fick ett Perfect! till svar. Åkte hem, släppte ut hundarna i trädgården, tog in dom igen, körde 45 minuter tabata och gick sedan en promenad. Har kommit på att det är ett bättre upplägg att träna först och promenera med hundarna efter träningen än tvärtom, så nu gör jag så istället. Det lockade inte jättemycket att gå någon promenad för solen stekte och det var jättevarmt, men jag tvingade iväg oss på en liten runda i alla fall. När det är såhär stekhett så vet jag inte vart vi ska ta vägen. Skogen som ligger närmast är barrskog och där blir det väldigt varmt och är mycket flugor som surrar omkring en, vilket är något av det värsta ljud jag vet. Sen finns det lövskog en bit bort och där är det skuggigt och lite svalare, men kryllar av fästingar och det brukar också vara mer mygg där, fast nu är det nog för torrt för att det ska vara ett problem. Sen kan man såklart gå där det är öppna fält, där kan det fläkta skönt men man har ju ingen skugga. HERREGUD VILKA PROBLEM. I natt ska det "kanske" komma lite regn, men det ska fortsätta vara lika varmt de kommande tio dagarna. 

Kom hem och gick sedan ut i trädgården och växthuset och vattnade mina miljoner tomatplantor. Bevattningsförbud råder i kommunen, men vi har 2000 liter sparat regnvatten i tankar. Eller hade, för nu börjar det ju gå åt. Man får visserligen vattna med kanna och det gör jag ju ändå alltid, för vi har ingen slang som är tillräckligt lång. Men med regnvatten dårå. Hoppas på påfyllning nu! 

När jag planterade om mina tomater första gången i...april kanske, så var det sådär en 7-8 plantor som var så himla små och taniga och liksom efterblivna, det var nästan bara hjärtblad och en lång sladdrig stjälk när de andra hade börjat få de riktiga bladen, så jag tänkte att det där blir det ju aldrig något av. Men hur det nu var så är det ju svårt att slänga någonting som ändå lever, så jag tryckte ner de där små klenisarna i en tom godislåda med lite jord på och ställde ut i växthuset. Trodde frosten skulle ta dom, men de klarade sig. Har duttat dit en skvätt vatten när jag varit ute och vattnat purjolöken som också har stått i växthuset, och nu plötsligt är de, de f d klena tomatplantorna alltså, jättestora och kraftiga och mycket finare än de som fått stå under växtbelysning och som jag har daltat och duttat och planterat om i större krukor och haft mig med. Nu ska jag bara hitta något bra ställe att ha dom på. Vet inte vad det är för sorter, det spelar såklart ingen roll men det hade ju varit bra att veta om de är hög- eller lågväxande åtminstone. Men det ger sig väl. 

Ska till optikern idag för linsundersökning. Har skjutit på det rätt så länge, men plötsligt händer det. Tycker linser fungerar OK på jobbet, när jag tränar, promenerar, rider, kör bil, osv, men hemma åker de ut fortare än man hinner säga "progressiv", för jag ser så himla dåligt på nära håll med dom så när jag ska läsa eller hålla på med telefonen eller något annat smått så får jag antingen ta ut dom eller ta på läsglasögon. Ser inte heller jättebra på långt håll med linser, i alla fall inte jämfört med när jag har mina progressiva glasögon, utan nu är det lite mellanmjölk av allting. Tycker också att mina progressiva glasögon är lite jobbiga att ha på sig, för de är så tunga och sen glider de alltid ner för de har inga...ja, gud vet vad det heter, men såna där små plattor som vilar mot näsbenet som jag inbillar mig gör att glasögonen sitter stadigare på plats, men det var väl inget jag tänkte på när jag provade bågar. Men nu gör jag det. Har haft dom sen 2017 så det kanske kan vara dags att unna sig ett par nya bågar åtminstone? Aja, vi får väl se. Ska sedan hem och så ska jag och min man åka till TIPPEN och slänga grejer. Mmm. Nästan det bästa man vet. 

Och imorgon är det fredag, snart helg igen med andra ord. Herregud vad tiden bara springer iväg, snart har halva 2023 också avverkats. Ska det vara såhär?

2 kommentarer:

  1. Runt ar 2000 laseropererade jag mina ögon, ett av mina bättre beslut. Tänk sa mycket pengar jag sparat trots att operationen kostade en del pa en privatklinik. Har ett par svaga glasögon sedan nagra ar, men jag använder de nästan aldrig. Ser i stort sett som en hök, bara lite, lite suddigt pa langt hall, men eftersom jag inte kör bil längre är det inget problem.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var det inte plågsamt efter operationen?

      Radera