onsdag 21 juni 2023

Coming up: midsommar

Igår var en extremt varm och klibbig dag, trodde därför att jag skulle sova skitdåligt i natt för det brukar jag ju göra när det är såna där såkallade TROPISKA NÄTTER. Ställde upp allt som gick att ställa upp för att få korsdrag, men då smällde sovrumsdörren igen så oklart hur mycket effekt det gav. Trots detta somnade jag alltså som en stock, vaknade INTE när min man gick och lade sig, vaknade INTE av att han snarkade (vilket jag antar att han gjorde), vaknade INTE av att det var varmt utan har sovit som en liten kattunge hela natten lång. Fattar inget, är det tropiska nätter som är min grej för att få sova, eller vadå? 

Igår på jobbet frågade en kollega som jag inte gillar om jag hade en huvudvärkstablett. Svarade att jag inte hade det, men det var inte sant. Tänkte att personen ifråga gott kunde få ha lite ont i huvudet för det får jag bara av att lyssna på hen emellanåt. Tänkte sen att det där var faktiskt för djävla taskigt tänkt/gjort av mig, men alternativen för att ställa universum tillrätta kändes få: skulle jag låtsas att jag plötsligt "kommit på" att jag visst hade huvudvärkstabletter (sånt vet man väl?), eller skulle jag säga "jag tänkte först att du inte var värd några men sen ångrade jag mig". Inget alternativ kändes vare sig bra eller trovärdigt och karma kommer att bita mig i röven för detta, var så säkra. 

Åkte och handlade på Willys efter jobbet och där fick jag sällskap av cirka hela kommunen. FATTAR INTE var alla människor kommer ifrån? Jag var där vid 13.30 och det kan jag vara eftersom jag börjar jobba klockan 05.00. Alla människor gör ju inte det? Men det var väl sommarlediga lärare och annat löst folk som var ute och bunkrade sill inför sitt midsommarfirande. 
Baxade mig igenom Willys, åkte hem, tränade ett pass tabata, städade badrummet och gick sedan ut med hundarna på en mardrömspromenad för det var så himla varmt och jag var så himla trött och hundarna stretade åt olika håll och var inte alls med på noterna. Gick 4,5 km men det kändes som 4,5 djävla mil, minst. Kom hem, satt sedan och snicksnackade om fenomenet Linda Skugge med min man. Vad i all världen har hänt med henne? Den Linda Skugge jag känner till var en gång i tiden en rätt så rapp skribent med åsikter om det mesta. Sen fick hon barn och då blev hon någon slags talesperson för  alla mammor och hur jobbigt allt var, kändes det som? Fast den Linda Skugge vars instagramkonto jag nu börjat, inte följa men gå in på då och då och kolla på stories/reels eller vaffan det nu heter, verkar ägna sig 90 % åt elitträning och 10 % åt någon slags BDSM, med lite reservation för procentsatserna här dårå. Vet inte riktigt vad det är som jag har missat, men uppenbarligen något. 
Försökte sedan föra in samtalet på Henrik VIII, men min man nappade inte riktigt på den kroken vilket var synd för jag har precis lyssnat på Historiepodden och ville diskutera varför det alltid läggs så himla mycket fokus på de två första fruarna (Katarina av Aragonien och Anne Boleyn), medan de sista fyra  (Jane Seymour, Anna av Kleve, Catherine Howard, Catherine Parr, ni kan väcka mig mitt i natten angående detta) liksom bara hafsas över i alla sammanhang, det är sånt jag går och funderar på. Utan att få svar, uppenbarligen. 

Nu ska det jobbas, sen är det midsommarlunch på/med jobbet och sedan H-E-L-G. Gårdagens möte med höjdaren gick faktiskt oväntat bra, kanske mest av allt för att jag hade en hel del av det som efterfrågades som en bieffekt av ett annat projekt, och höjdaren förväntade sig att jag skulle få börja från scratch och då blir man väl från höjdarhåll positivt överraskad om man tror något ska vara klart om flera veckor men istället får svaret "imorgon". Jag i min tur förväntade mig att höjdaren ville ha ett färdigt resultat och omfatta mycket mer, så det kändes ju extremt lyxigt att bara behöva göra en sammanställning av något befintligt. Sen kommer det att krävas mycket mer, men då har man åtminstone något konkret att utgå från och behöver inte gissa och googla som jag har fått göra hittills i vissa frågor som ingen jävel kunnat svara på. 

Ikväll är det dessutom ridning, vilket känns helskumt eftersom terminen slutade förra veckan. Men i torsdags skulle det vara nån slags temadag om värdegrunder och annat, så vi som rider på torsdagar fick flytta fram vårt en vecka. Antar att alla hästar kommer att vara trötta och lite tjocka efter att ha gått och betat gräs dygnet runt i en vecka nu, det återstår att se. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar