måndag 26 juni 2023

Post midsommar

Jaha, det var midsommar det. Nu är det inga fler långhelger förrän till jul, fast semestern hägrar ju. Ska inte ha förrän vecka 32 och bara tre veckor, det känns ju som en evighet dit och som att den kommer att vara en sekund. Men i år gick jobbet ut med frest om att den som bara tar tre veckors sammanhängande semester under huvudsemesterperioden får tre extra dagar att ta ut under vintern och det kändes...okej, så länge det är frivilligt. De senaste åren har jag ju tagit fyra veckor och tyckt att det varit asgött, men tre extra dagar är ju inte heller fyskam så jag tänker att jag testar i år och utvärderar. 

Midsommar kom, midsommar gick och det hände i princip inget extraordinärt. Det hände i princip INGENTING, skulle jag vilja säga. Vi var inte bjudna någonstans, vi hade inte heller bjudit någon. Ska vi ens ha midsommarlunch? frågade jag, men det tyckte min man vi skulle ha. Så på midsommarafton gick jag först en runda med hundarna, jag kallar den "golfbanerundan" eftersom den går runt en golfbana (det hade väl ingen kunnat räkna ut, va?) och är väl cirka en mil lång. Noterade att det var sjukt mycket golfare ute en midsommaraftonsförmiddag, kanske är det något med golf och midsommar, inte vet jag? Kom hem, åkte iväg och hämtade jordgubbar som jag beställt, 6 liter till två personer blir två liter per dag i tre dagar. Inga problem för mig. Åkte och handlade och till min stora fröjd var affären full av tillresta stockholmare som skulle fira midsommar på Österlen,  tycker det är så kul att se när de virrar runt och förväntar sig att  vårt lilla Coop ska vara som Östermalms saluhall. Obs, inte alla stockholmare, osv. Gick hem och fixade den där midsommarlunchen, sen åt vi och konstaterade att om man äter lunch klockan 14-ish som vi gjorde och tar ett glas vin (jag) och en öl och en snaps (min man) och sen inte gör något mer än typ kollar på tv så blir man extremt trött och seg, speciellt när det är så himla varmt.  Tror vi båda gick och lade oss vid 21.30, så här var det livat, här var det glatt. 

Men det är ju å andra sidan inte så dumt att vakna tidigt på midsommardagen, pigg som en lärka, ej bakfull. Tog med mig hundarna ut i skogen och gick en runda som är 12 km. Tyvärr fick jag skavsår på insidan av ena stortån, det var något gruskorn som låg där och skavde tror jag, så de sista kilometrarna var inte så behagliga. Kom hem, åt rester till lunch och sen grejade jag i trädgården medan min man satt som klistrad vid nyheterna för att följa Wagnergruppens utspel i Ryssland. Vattnade alla tomater, band upp och tjuvade en del, rensade ogräs, kände att jag borde gräva upp rotskott till hallon som spridit sig och plantera någon annanstans, men det är ju så sabla torrt och man vill inte ha mer att vattna än nödvändigt, känner jag också. I veckan påstås det att det ska regna en del, men jag tror det först när jag ser det. 
Gick in, fick en summering av händelserna i Ryssland, lagade och åt middag och sen betade jag av ett par avsnitt av Exit samt kollade färdigt på Barracuda Queens (tyckte helt ärligt att den var sådär) och sen passerade väl klockan 21 och jag blev trött, varför skulle denna dag vara ett undantag?

Igår gick jag upp vid 6, åt frukost, tog ut hundarna på en powerwalk och sen var det viltspårträning med Laban. Det gick bra, överlag har han spårat nästan obehagligt klockrent de senaste gångerna. Det brukar ju alltid komma någon form av bakslag någon gång, och nu är det bara ett träningstillfälle kvar innan det är dags för spårprov, så kommer det så kommer det väldigt olägligt. Men jaja, det blir som det blir, jag kan ju inte göra så mycket mer än att försöka skapa så goda förutsättningar som möjligt kring det jag kan påverka (=inte mycket alls).

Kom hem, åt lunch och började sedan rensa bland grejer eftersom min plan är att jag ska köra till Erikshjälpen efter jobbet idag. Tycker inte jag har särskilt mycket paltor, men fick ändå ihop tre nästan fulla sopsäckar med kläder. Lastade in det, plus en kasse skor, en kasse böcker och två kassar med gamla sällskapsspel som ingen någonsin kommer att spela pga inte roliga (men det kanske andra tycker?). Höll på med det någon timme, sen var jag HELT SLUT eftersom den snedtaksgarderob där jag var och rafsade runt inte är isolerad, vilket innebär att där är svinkallt på vintern och stekhett på sommaren, you do the math. Fixade en bröddeg, satte den på jäsning och sedan lade jag mig på soffan med tvärdrag, åt glass, spelade Mahjong på telefonen, läste. Min man satt bredvid och stack då och då fram sin telefon och visade klipp på marsvin som åt olika saker, det är sånt vi tycker är kul, hehe. Masade mig upp, bakade bröd, lagade mat, åt och så var midsommarhelgen i nådens år 2023 över. 

Hoppas nu att väderprognosen håller vad den lovar med regn flera dagar den här veckan, men det är kanske att hoppas för mycket? I övrigt väntar jobb, jobb och åter jobb. Puh. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar