fredag 9 juni 2023

Carry on, carry on

Igår hade vi miljöinspektion på jobbet, det har vi då och då och det är alltid lite påfrestande även om vår tillsynsperson är väldigt trevlig och hjälpsam. Men när man går runt och tittar så tycker jag alltid det känns som att det bara är en tidsfråga innan man blir avslöjad som BT Kemi två. Inte för att vi har några miljöskandaler som riskerar att komma fram i ljuset, men är man är tillståndspliktig verksamhet enligt miljöbalken så är det ändå rätt mycket man ska ha koll på. Plus att alla inte direkt har miljön i fokus och  skulle någon djävla tomte till exempel få för sig att hälla ut lacknafta i avloppet så skulle man ju kunna ge sig på att det skulle sammanfalla med en sådan inspektion. Det har inte hänt, men det är inte på något sätt otänkbart eftersom folk i största allmänhet är I-DI-OTER och mina kollegor nog inte är några gyllene undantag från den regeln. 

Kom hem, ställde upp alla fönster på tvärdrag, städade och bytte lakan i sängen. Plockade undan växtbelysningen och ställde in den i garderoben, hittade lite grejer som jag bestämde mig för att skänka till Erikshjälpen. Borde också rensa lite bland kläder, har massor som jag aldrig använder eftersom jag tillbringar 90 % av min vakna tid i såkallade narkotikajeans och resten i rid- eller hundförarkläder så känns det ju onödigt att fylla upp garderoben med sånt som jag bara tror att jag någon gång kommer att använda. Livet är för kort för att man ska behöva gå omkring i obekväma kläder, kom ihåg var ni hörde det först. 

Igår släpptes listan med årets sommarpratare. Jag har precis lyssnat på Denise Rudberg och Sofie Sarenbrandt från...kanske inte ens förra året, men skitsamma. Dom var bra, intressanta. I år kommer jag att lyssna på Henrik von Eckermann (såklart!), Babben Larsson, Robert Hurula och kanske Camilla Läckberg. Resten kändes...nja, inget som väckte mitt intresse direkt, vet ju för fan knappt vilka en del av dom är. Jo, Hooja och Mårdis kommer jag också att lyssna på, hörde när de var dagens gäst(er) i P4 och tyckte de var lite söta även om det inte precis är sån musik jag lyssnar på i vanliga fall. De kändes coola men ändå väldigt ödmjuka och, ja, gulliga.

Idag är det fredag, skönt med helg även om det bara blev tre jobbdagar den här veckan. Ska träna viltspår imorgon förmiddag, och sen är det väl mest ingenting som är planerat. Gött så. Ska ta tag i att rensa bland allt bös som ligger i carporten vedporten och göra en HÖG på gårdsplanen med sånt som ska till tippen. Så länge det ligger intryckt i carporten vedporten så är det ju inte direkt i vägen, och då kommer det tydligen heller aldrig iväg. Sen ska vi släpa upp en stor ekkista som har stått i källaren och varit i vägen och ställa in i carporten vedporten så är den förhoppningsvis något mindre i vägen. Ekkistan stod från början på ett ställe i källaren, men sen tyckte min man att han behövde den platsen till något annat så han tryckte in ekkistan under källartrappan, där vi förvarar sommar- och vinterdäck, i samband med att det skulle skiftas däck och den platsen blev tillfälligt tom och då passade han på. Blir så himla irriterad på hans strategi att bara trycka in grejer där det råkar finnas plats för stunden och så tycker han att han har löst problemet. Aja, det ska väl lösa sig. 

Fick brev från Lantmäteriet att jag blivit ägarregistrerad på ett pantbrev på vår fastighet. Fattar ingenting, vi köpte det här huset 2009 och tog lån på Sparbanken, men dom lånen betalade vi av med hjälp av ett förskott på ett arv 2015. Sen har vi förvisso haft ett lån på JAK som vi tog 2012 för att lösa ett av sparbankslånen, och det blev slutbetalt härom månaden, kan det kanske vara det som är anledningen till att jag nu blivit ägare till det pantbrev jag redan trodde jag ägde? HM. Får väl maila och fråga. 

2 kommentarer:

  1. Du ska väl lyssna på Ina Lundström också? 6 juli.

    SvaraRadera
    Svar
    1. JAA, självklart, hur kunde jag glömma Ina!?

      Radera