torsdag 16 april 2020

Torsdag

Fortsätter min trend med att ha veckodagar som rubrik eftersom jag fortfarande är otroligt dagvill och det blir ju inte bättre av att jobba hemifrån, man liksom bara svävar omkring i sitt eget lilla limbo utan styrsel.

Adam Alsing är död i Covid-19, det känns lite läskigt för han var väl typ i min ålder. Att folk som är jättegamla och/eller har andra bakomliggande sjukdomar dör är ju inte kul men ändå liksom mer naturligt, alla dör förr eller senare och något ska man ju ändå dö av. Men när folk i ens egen ålder trillar av pinnen känns det som att döden kryper närmare en själv. Fast han, Adam Alsing alltså, kanske hade någon bakomliggande sjukdom, det vet ju inte jag.

Nog om det. Orkar ej ta in för mycket Coronasnack för det är ju det enda som det pratas om. HERREGUD, KAN DET INTE BARA KOMMA ETT NYHETSINSLAG MED EN BRANDMAN SOM HAR RÄDDAT EN ANKA UR EN BRUNN ELLER NÅT, ylade jag uppgivet häromdagen. Tur ändå att man har sitt häst- och hundliv som ändå puttrar på någorlunda normalt. Ja, och att man är frisk såklart, det ska man ju inte heller ta för givet i dessa tider.

Har anmält min man till en nybörjarkurs för vuxna blivande ryttare. Ja, han ville det alltså själv så det är inte som att jag tvingar honom. Det är fem gånger, hoppas det räcker för att han ska bli biten (inte bokstavligt talat dock). Tycker det känns som evigheter sen jag red, förra veckan var det ju teori och i måndags red jag ju inte. Men imorgon är det drop in, så då får jag förhoppningsvis ta en liten dust med Köttbullen igen.

Annars går dagarna, halva april har gått och om ett par veckor är det maj. MAJ!?! Hur gick det till? I mitt sinne känns det fortfarande som att jag harvar omkring någonstans i oxveckorna. Helt sjukt. Igår var jag på systemet och köpte på mig ett par lådor vin för härliga vårkvällar vid grillen. Det var så länge sedan jag var på systemet att det hade flyttat. Stod där som ett fån och glodde snopet på en tom butikslokal. Åhus city är dock inte större än att jag raskt kunde ta mig till de nya och fräscha lokalerna ett (förvisso rätt långt) stenkast därifrån. Hann även med bibblan, där hade de satt upp förbudstejp mot att stå intill lånedisken så man fick ställa tillbaks böckerna på en vagn och sedan sträcka sina långa armar för att ta emot beställd bok på armlängds avstånd.  Det var väl dagens äventyr. Eller gårdagens om man ska vara petig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar