fredag 24 april 2020

Fredagsmys

Idag är det fredag, solen skiner från en blå himmel med små lätta moln, det ska bli 20 grader varmt. Jag älskar de här första riktigt varma dagarna, när man kan gå ut utan jacka och framför allt när man kan börja gå barfota, men jag är faktiskt lite bekymrad över bristen på regn. Så mycket som det regnade i vintras, så mycket regnade det även i början av 2018 (ingen exakt statistik utan jag grundar det på hur högt vattnet stod på vissa ställen) och alla vet ju hur den sommaren blev. Men jag hoppas att jag har fel.

Idag har jag bestämt att jag ska jobba till lunch och sedan vara LEDIG. Tycker det är mycket svårare att känna mig ledig nu när jag jobbar hemma och man sitter på samma ställe och vadar omkring i jobbgrejer hela tiden, känns det som. Är noga med att stuva undan allt som är jobbrelaterat på fredagen och inte ta fram det igen förrän på måndagen, men det känns ändå inte som det brukar. Misstänker att det inte är samma grej att "sjunka ner i soffan efter jobbet" när man suttit i den åtta timmar redan.
Från och med 5 maj ska vi börja återgå till att jobba "on site", har vår högsta ledning bestämt. Då ska vi jobba varannan dag på jobbet och varannan dag hemma. Eh, jaha, vad ska vitsen vara med det, undrar jag, för samtidigt är strategin fortfarande att man ska ha så lite kontakt med andra som möjligt, så vi måste snacka ihop oss så vi inte är "on site" samtidigt. Aja, det löser sig väl.

Ikväll hade jag tänkt göra grönkålssoppa med vaktelägg p g a förra årets grönkål snart går i blom och vi drunknar snart i vaktelägg. Men jag fick lite oväntat "en ledig kväll" (planen var egentligen att åka till spårskogen och lägga spår till morgondagens viltspårkurs, men det slapp jag lite oväntat) och eftersom jag har bestämt mig för att även ha en ledig eftermiddag i kombination med det fina vädret så passar det ju ypperligt att sitta vid grillen och dricka vin och läsa en bra deckare medan man väntar på den perfekta glödbädden. Så får det nog bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar