tisdag 7 april 2020

Robinson!

Har ju glömt att blogga om programmet jag älskar att hata #1, ROBINSON. Eller jag har väl bloggat om det en massa gånger misstänker jag, men inte om årets upplaga dårå. Ja, vad ska man säga? Bra castat? VAR HITTAR DOM ALLA DE HÄR MÄNNISKORNA? Nu tänker jag på såna som Raymond. Som är någon slags "ledarskapscoach" och samtidigt är så djävla macho/översittare/sjukt otrevlig. Verkligen ingen som man skulle vilja hålla i handen när åskan går (eller någon annan gång), möta i en mörk gränd (eller någon annanstans) eller vara ensam med på en öde ö (eller överhuvudtaget). Blääää. Hatar Raymond. Han är 2020 års version av Nick från 2019 och 2018.

Vad tycker jag då om resten (dom som var kvar i helgen, nu ligger jag ett par avsnitt back p g a orkar ej se med reklam så jag sparar på mig 3-4 avsnitt och ser i ett svep och snabbspolar förbi reklamen och de här I FÖRRA AVSNITTET och EFTER PAUSEN-sekvenserna som man ju ändå har sett eller kommer att få se, är så sjukt effektiv):

CRUISE: Jag har faktiskt svårt att bilda mig en uppfattning om honom. Tycker ändå han verkar vettig, men har förstått att det är många som inte gillar honom. Men han verkar cool och har ändå lite Robinson-skills till skillnad från många andra deltagare.

FABIAN: Jamen han har ju ingen utstrålning alls? Han märks ju liksom inte, så det går ju inte att bilda sig någon uppfattning om honom heller.

JONAS: Tycker han verkar vara lite självupptagen och dryg och rätt gnällig, men ändå ingen helt omöjlig typ.

JOSEFINA: Jamen här har vi väl någon att hålla i handen när åskan går? Fast med klen fysik, jag hade nog väntat mig mer av en polis. Sen är hon bästis med Nina, som jag inte gillar, så det drar ju ner omdömet betydligt. Tyvärr.

JULIA: Nej men ta bort henne. Vad är det med folk som är "livscoacher", skaffa er ett djävla JOBB istället, har jag lust att skrika när jag ser henne.

KATARINA: "Lyckad casting", tänkte jag när jag såg att de slängt in en 60-årig psykolog i Robinsomsmeten. Jag har väl inte jättemycket till övers för psykologer rent generellt, men eftersom Raymond (som jag hatar om någon inte uppfattat det) har varit så djävla taskig och nedlåtande mot Katarina sedan dag ett så har jag lite automatiskt tagit hennes parti. Gillar att hon är lugn och liksom har svar på allt utan att ens höja rösten, men ogillar att hon viker ner sig.

KRISTOVE: "Ännu mer lyckad casting", skrek jag från tv-soffan när Kristove presenterades. En flumpelle som är hypnotisör och som har "moralförstärkande foton" som personlig sak, VAR HITTAR DOM ALLA? Men jag måste säga att Kristove vinner i längden. Han är så himla lugn och distanserad och verkar faktiskt vara genuint snäll.

MATTIAS: Först tyckte jag han verkade vara en riktig gnällspik, men nu har jag ändå börjat gilla honom lite. Även om han fortfarande är en gnällspik så har han åtminstone guts att säga till den där djävla Raymond när han beter sig som ett as.

MICHAEL: Ååh, jag gillar Michael. Han är förmodligen det sämsta Robinsonmaterialet någonsin, men man blir ju glad bara av att se honom stå där och stöka bland kokkärlen och komma med peppande tillrop på tävlingar. Och så verkar han så himla snäll. Snälla människor är bäst.

HASSE: Påminner inte Hasse väldigt mycket om Pascal från förra säsongen? Ytterligare någon kampsportsfantast från Rosengård med en massa snack om positiv energi och mindset. Fast jag gillar Hasse (jag gillade även Pascal, även om jag tyckte det var löjligt med "romansen" med den där bimbon vad-hon-nu-hette). Man vill ju hundra gånger ha en Hasse som säger "det löser sig, jag fixar det, det är okej" och skrattar bakom sitt jättestora imamskägg än en gnällig surmupp. Tycker dessutom att Hasse verkar vara en sjukt snäll och omtänksam medmänniska. 

NINA: Gillar inte henne eftersom hon gillar Raymond. Sen är hon väl bra på att ändå sätta honom på plats, hon verkar rak och tydlig och sådär, men jag drar gränsen vid Raymond.

OLA: Tycker han är drygare än Yes, en riktig besserwisser som inte tillför något positivt i en grupp. Och "Friskvårdsentreprenör", är det ens ett jobb? Och så verkar han gilla Raymond? TA BORT OLA.

PIA: Först tyckte jag att det var coolt med Pia, så gammal och ändå seg som attan. Men sen vet jag inte, tycker det är mest en massa tjöt om att hon ser sig som ambassadör för gamla och att ålder bara är en siffra och yadayada. Börjar tröttna lite på Pia. Fast hon är en kämpe, det är hon.

PRIYA: Av de klipp man har fått se av Priya så tycker jag hon verkar vara rätt cool, inget tjafs, gilla läget liksom. Men vad har man egentligen fått se av henne hittills? Hon har inte stuckit ut jättemycket, det kanske är hennes taktik att hålla sig under radarn för att inte bli utröstad. Så egentligen är det svårt att tycka något om henne överhuvudtaget.

RAGNAR: Jamen det känns som att det finns en Robinsonkvot av bortskämda överklassbarn som älskar sig själva, och där kvalade Ragnar in i årets upplaga. Om jag hade varit tvungen att tillbringa ett dygn på en öde ö i Ragnars sällskap så hade jag förmodligen skurit upp pulsådrorna med en kokosnöt. Orkar ej med såna människor. Fast det är ju bra TV, det måste erkännas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar