tisdag 14 april 2020

Måndag, nävisst tisdag, fast det känns som måndag men det är tisdag. TISDAG!

Efter påsken är man dagvill, det är sen gammalt. Fast den här påsken har känts så extremt o-påskig, oklart varför för vi brukar aldrig göra något särskilt, men så har det i alla fall varit.

Påsken 2020 i punktform:

* Skärtorsdag: Jobbade i soffan fram till lunch, var ute och påtade i trädgården på eftermiddagen och var sedan på hundkurs på kvällen. Kom hem, kollade på ett avsnitt av Tiger King (VAD är det för sjuka människor?) och gick sedan och la mig.

* Långfredag: Gick långpromenad med hundarna, så gott det nu går. Har ju problem med höger knä (inflammerade muskel- eller senfästen) och vänster hälsena (slemsäcksinflammation som kommer och går) för att riktigt säkerställa att det blir JÄMNA PLÅGOR. Så trött på detta måndagsexemplar till kropp. Jag älskar att promenera men det är ju öken att inte kunna göra det utan att det ska kännas som en Golgatavandring (sorry Jesus). Vet inte heller riktigt om man ska hålla igång som vanligt (smärta är inte farligt) eller ta det lilla lugna (smärta är ett tecken på att något är fel), men tror mer på den förra (har konsulterat en sjukgymnast i min ridgrupp medan vi putsade träns och hon har bekräftat detta). Nog om det. Kom hem och ställde mig vid kompostkvarnen och flisade ris och grenar från två träd och tre buskar som vi tagit ner. Drog sedan igång GRILLEN för första gången i år. Har slutat köpa tändvätska och tänder numera grillen med hjälp av hushållspapper indränkt i billig rapsolja (varsågod för miljötips!) och fick en perfekt glödbädd. Grillade fläskytterfilé, korv och spetskål och åt tillsammans med mandelpotatissallad och nån sås som jag blandade av creme fraiche, lök, chiliketchup och sötsur sås på flaska. G-O-T-T var bara förnamnet. Vi åt, kollade på ett avsnitt av Tiger King (vad ÄR det för sjuka människor?) och sedan gick jag och lade mig.

* Påskafton: Upp i ottan och iväg och träffa ett av mina spårgäng. Vi la spår, fikade och gick spår och Tage var jätteduktig. Har ju K-Ä-M-P-A-T med hans reaktivitet, bristande impulskontroll och lite halvtaskiga motivation hur länge som helst, men kanske att någon slags pollett har ramlat på plats för nu åstadkom han plötsligt ett riktigt fint spårarbete istället för att stanna upp stup i kvarten och kolla efter sork, fåglar, skräp i diket och gud vet allt som han kan få för sig vara mer intressant. Och då hittade han ändå ett sorkbo och även en käke från något djur som han såklart var tvungen att utforska, men det gick att avleda honom, vilket inte har funkat jättebra tidigare.


Ja, sen var det ju någon som glömde
stänga av appen när spåret var slut.
Antar att jag var i chock?
Kom hem, åt lunch, tog ytterligare en omgång med kompostkvarnen. Tror knivarna börjar bli slöa för det gick väldigt trögt och jag tyckte att högen med ris som jag höll på med aldrig krympte. Fast jag fick ihop en halv kubikmeter flis så det måste den väl ändå ha gjort. Lagade sedan någon form av påskmat, men det blev inte speciellt lyckat. Hade en Janssons frestelse från i julas i frysen, men den var torr och tråkig. Köttbullarna som jag tagit fram ur samma frys visade sig vara pannbiff. Det borde ju smaka som köttbullar, men det gör det av någon anledning inte. Orkade heller ej ställa mig och dekorera ägghalvor som jag annars brukar göra, utan bara kokade och delade några ägg och stekte lite prinskorv. Det kändes rätt torrt och påvert och nja, jag har ätit bättre påskmiddagar om man säger så. Men men. Vi åt, kollade på ett avsnitt av Tiger King (vad är DET för sjuka människor?) och sedan gick jag och lade mig.

* Påskdagen: Upp i ottan, göra stor matsäck för heldag i spårskogen. Det var start för Tages viltspårkurs i öppen klass. Båda taxarna har ju promenerat hem varsitt viltspårchampionat utan egentligen några större ansträngningar från vare sig deras eller min sida, men jag misstänker att det inte kommer att gå lika lätt med Tage von Ärthjärna så det är ju bara att börja nöta. Heldagen i skogen var mer för människorna än för hundarna, men vi lade i alla fall spår (som ska ligga över natten), fikade och hade det rätt gemytligt i solen.  I det här gänget är det många som prioriterar det sociala och jag kan tycka det är okej ibland, men efter ett tag brukar jag bli sjukt irriterad på att allting är så ineffektivt. Men ska försöka att omfamna det här och gilla läget (för jag kan ju ändå inte göra något åt det) och inte irritera mig över andras dåliga organisationsförmågor.
Kom hem, var rätt trött, lagade en svingod pastasås på grillresterna, åt, såg ett avsnitt av Tiger King (vad är det för SJUKA människor?), gick och lade mig.

* Annandag påsk: Upp i ottan, göra stor matsäck för heldag i spårskogen. Kom dit, gick först med på två spår som jag lagt och tittade, gick sedan spår med Tage som skötte sig förvånansvärt bra med tanke på att han aldrig gått spår som legat längre än max två timmar förut. Sedan var det mest fika och väntan på andra. Var hemma vid halv tre, så det var ändå rätt tidigt för att vara det här gänget. Hade avbokat min ridning eftersom jag inte visste hur lång tid spårkursen skulle ta eller hur trött jag skulle vara när jag kom hem, så plötsligt hade jag en "ledig" måndagkväll.
Minns knappt vad jag gjorde sen, men det var väl det vanliga: baka bröd, laga mat. kolla på ett avsnitt av Tiger King (vad är det för sjuka MÄNNISKOR?). Kollade även ikapp på Robinson. Tankar jag fick: 1. Näe, nu hejar jag bara på Cruise och Jonas. 2. Vafan, nu RÖSTAR DOM UT Cruise och Jonas. 3. Puh, det fanns ett Gränsland den här säsongen också. Kan fortsätta heja på Cruise och Jonas. Samt Kristove, jag tycker faktiskt bara han blir coolare och coolare. Mattias verkar också vettig, men de andra ger jag inte mycket för. Antingen är de fullblodsidioter eller menlösa mähän.


Jaha, men det var min påsk det. Nu är jag tillbaks i soffhörnet som föreställer min arbetsplats. Ska nog tända en brasa, koka en kopp te och försöka fånga arbetsdagen. ELLER NÅT.

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar