söndag 26 april 2020

Kattjakt

Här är en bok som jag inte kommer att läsa klart: Kattjakt av Emma Vall. Den stod på hyllan för gallrade böcker som bortskänkes på bibblan och det finns kanske en anledning till det, men snåla jag tyckte ändå baksidestexten lät lovande: 

Amanda Rönn återvänder till Sundsvall för att vikariera på SundsvallsPosten. Det blir en händelserik sommar. Ett torn sprängs. En kvinna hittas död. Handlar det om terrorism? Eller om hämnden för att ett barn riskerar att omhändertas? Polisen och journalisterna på tidningen försöker på var sitt håll finna lösningen på gåtan. Men Amanda Rönn går sin egen väg.

Jamen nämen känns inte den här typen av karaktärer (journalist som snubblar över ett fall och kommer något på spåret och blir motarbetad men tar sig friheter och befogenheter och löser alltihop medan nån trött poliskaraktär kämpar med pappershögarna på skrivbordet) VÄLDIGT gjord? Det tyckte åtminstone jag. Trökiga karaktärer, lågt tempo, orkade en tredjedel men sen gav jag upp. Den här boken får noll scoop av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar