fredag 3 april 2020

Rapport från ett soffhörn

Efter att ha jobbat RÖVEN av mig för att täcka upp för sjuka kollegor så har jag tänkt ta ett par lugna dagar i soffan. Fast fan vet, jag tycker dagarna går i ett och det är Skypemöte hit och Skypefika dit och telefonen ringer och gränsen mellan vad som är jobb och vad som är fritid är ytterst svävande när man liksom inte kommer hem från jobbet på samma sätt. Ja, jag vet, det är i-landsproblem deluxe i dessa tider.

Har i alla fall sått mina 60 tomatfröer i dagarna nu. 12 sorter, 5 av varje. Nu var jag snål och satte bara ett frö per kruka, annars brukar jag safe:a lite och peta ner åtminstone två ifall något inte skulle gro. Sedan står jag där med snudd på dubbelt så många plantor som jag har krukor till eftersom nästan alla fröer gror och jag inte kan med att slänga små späda gröna tomatwannabes. Men nu var jag ståndaktig och satte ett per kruka. Eller per halv toarulle då. Ska också få ner mina sparrisplantor i jorden. Tänkte prova att sätta några i en pallkrage och se hur det blir. Annars har jag förberett ett litet sparrisland-to-be i ena änden av köksträdgården, men man behöver ju inte begränsa sig. Sparris kan man ju ej få för mycket av om ni frågar mig. Mmmm...sparris. Älskar sparris.

Ska åka in till jobbet efter lunch och fixa en grej som måste fixas på plats, samt leverera ägg till två kollegor. Hönsen värper som bara den nu, får 4-5 ägg per dag så det är fint att kunna sälja lite. Sedan blir det förhoppningsvis en dust med Köttbullen efter det. Och sen är det helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar