fredag 3 april 2020

På kycklingfronten just nu

Igår satt vi ett gäng på Skype och pratade om kontorsergonomi när man jobbar hemifrån. Den lämnar väl en del övrigt att önska, kan man ju säga. Själv sitter jag ju oftast i soffan, och det funkar sådär. Hyfsat om jag tänker på hur jag sitter och går upp och rör på mig ibland. Saknar min dockningsstation så att jag skulle kunna använda extern skärm och externt tangentbord, men har inte riktigt plats för det hemma. Sa att visserligen har vi ett arbetsrum, men det går inte att sitta och arbeta där nu för där bor det kycklingar. Det väckte en del muntrationer. Ja, vad gör man inte?

Lyste äggen i kläckaren igår, tyvärr var inte Ayman Cemani-ägget befruktat. Jag som hade sett fram mot makt och rikedom, men det går väl fler tåg. Det andra bonusägget, som var Silverudds blå, var det dock. Och några av Plymouth Rock, inte alla men det hade jag inte heller räknat med. Är nöjd om utfallet blir levande kycklingar i cirka hälften av äggen.

I helgen ska vi slakta de två återstående vakteltupparna, de gal som galningar (hehe) men slåss i alla fall inte. Det är nog dock bara en tidsfråga så det är lika bra att få det gjort. Ska bli SÅ SKÖNT att slippa väckas av galande vakteltuppar varje morgon. Eller MORGON, tycker de sätter igång redan vid tretiden och det räknar inte ens jag som morgon. Batman och Villanelles galande hörs i alla fall inte till sovrummet eftersom voljärerna ligger på en annan sida av huset. Villanelle gol ju som en tokig när han blev ensam i sin kaninbur, men håller inte alls låda på samma sätt nu när han går ensam i voljären. Han kanske tror att han är i en flock även om det är ett nät emellan, inte vet jag. Tycker lite synd om honom, så fort Plymouth Rock och det ensamma Silverudds Blå-ägget har kläckts så ska jag ladda kläckaren med ägg från Batman, Snövit, Gråmask, Svartprick, Rut och Pirjo. De har kommit igång rätt så bra med värpandet, får cirka 3 vaktelägg per dag. Så hoppas att Batman gör sitt jobb så att den arma Villanelle kan få åtminstone en fru. Tyckte han, Batman alltså, verkade lite blyg för de nya fruarna, men jag är ju inte där och bevakar deras amorösa utsvävningar 24/7 så det kan nog snuskas en del utan att jag får veta det. Svartprick, Gråmask och Snövit är ju runt 2 år nu och vaktlar lever ju inte i evighet, så Batmans flock behöver ju också förnyas på sikt även om han har Rut och Pirjo att förlusta sig med om de gamla skulle trilla av pinnen (som de inte sitter på eftersom de är marklevande). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar