onsdag 19 december 2018

När Kanal 4 förhoppningsvis slocknat för gott

Jaha, idag var det dags för återbesök hos tandläkaren. Var inte så värst nervös utan tänkte mer att jag har ju dock rotfyllt vad som skulle visa sig vara tre fjärdedelar av denna tand tidigare och det var väl inte sådär jättehemskt? (obs, jag var SJÄLVKLART bedövad till max och säkert lite till). Fast det måste ha gått in någon förträningsmekanism och suddat i hjärnan, för det var ju något rent DJÄVULSKT obehagligt. Eller så var det så att förra gången hade rotfyllningen föregåtts av en helg av helvetiskt glödande tandvärk så allting som hände bortanför den där bedövningssprutan var relativt sett rena önskedrömmen.
Men det här var faktiskt inte alls kul. Inte så att det gjorde ont, för jag var ju bedövad och Tanden är ju som sagt delvis rotfylld redan, men det var ju alldeles otroligt vad grejer som skulle in i ens trut och runt den så spändes nån djävla gummiduk upp så att jag knappt kunde andas, och sen fick jag höra tandläkaren beordra fram saker som "etanolen", "brännaren" (wtf…?) och en himla massa "grön etta", "blå tvåa" och sånt som jag inte har en aning om vad det är och inte vill veta något om heller. Och inte gick det särskilt bra, tycker jag. Igår, när jag fått veta att jag hade en extra rotkanal, tänkte jag att jag kanske var lite unik i det avseendet och frågade därför om det var ovanligt. "Nej, inte särskilt", blev svaret så något djävla unikum var jag alltså inte. Idag blev jag dock uppgraderad till "den svåraste rotkanalen som jag rensat i hela mitt liv" av en tandläkare som varit med så länge i gemet att hon kunde ha haft ansvaret för den organiserade fluorsköljningen på Noaks ark. Det var även en massa suckande och smackande och irriterat utstötta "åååh:n" medan klockan gick och Kanal 4 låg där och retades i munhålan. Fattar att tandläkare också är människor, men det får väl vara någon måtta på suck och stön i patientens närvaro kan jag ju tycka. En gång ropades det "hämta en ny, FORT FORT FORT" och då blir man ju själv rent nervös och börjar undra om man kanske kan hjälpa till på något sätt.

Tid tog det också, väldigt mycket längre än beräknat och jag fick enorm kramp i käkarna och i nacken och tandläkaren själv blev så stressad att hon, när hon var klar, bara rusade iväg med ett "du-får-boka-en- ny-tid-efter-jul-jag-skickar-en-faktura-god-jul" slängt över axeln och så var hon borta och det var nästan så att jag undrade om jag skulle börja plocka undan och städa efter mig, men då kom någon praktikant och tog vid så jag slapp i alla fall den biten. Nu ska jag dit igen den 14 januari för att göra klart, för Tanden måste tydligen vila sig i form innan man slutligen förseglar Kanal 4 för gott. Jaha, men det blir väl mysigt med två smaskiga tandläkarräkningar såhär i juletider.   

     

2 kommentarer:

  1. Alltså, orden FORT, FORT, FORT vill man ju inte höra vid tandläkar/läkar/frisörbesök. Det låter hemskt. Skönt att det värsta är över i alla fall. För det är det väl? Hoppas det.

    SvaraRadera
  2. Aven om jag gärna varit utan den rotfyllning-utan-bedövning-som-tog-erfarenheten, sa hade jag iaf tur när jag bytte tandläkare. Min nya är inte bara en hunk, utan ocksa väldigt trevlig. Inte ofta, men ibland önskar jag att jag vore 20 ar yngre. Da hade jag kört järnet :). Synd att vi träffas bara när jag sitter med käften öppen och inte känner mig särskilt sexig.

    Pa tal om tänder, ikväll kokade jag knäck och hade lite otur när jag tänkte, för jag använde en liten kastrull. Det tog 3,5 timme innan den blev som den skulle, men jävlar-i-min-lilla-lada sa god den blev till slut!

    Nu vill jag ha ett inlagg om hur djuren tas om hand över julen, om det blir a la Mandelmanns, eller om allt är som vanligt. Tack pa förhand.

    Annika

    SvaraRadera