måndag 31 december 2018

Den tredje hustrun

Har läst Den tredje hustrun av Lisa Jewell. Har läst flera av hennes tidigare böcker, till exempel Jag fann dig och Och sedan var hon borta och Flickorna i parken och Fågelburen och tyckt att de har varit allt från helt okej till riktigt bra, så det var med en viss förväntan som jag öppnade den här, som handlar om detta:

En sen aprilnatt snubblar Maya framför en Londonbuss. En tragisk olycka? Eller självmord? Hennes otröstliga make Adrian är fast besluten att ta reda på det. Maya hade ett jobb hon trivdes med, hon hade vänner. Adrian och Maya älskade varandra. Hon kom till och med överens med hans två tidigare fruar och deras barn. Ja, de var faktiskt som en enda stor, lycklig familj. Men det dröjer inte länge innan Adrian börjar identifiera de mörka sprickorna i sitt perfekta liv. För alla har hemligheter.
Och hemligheter kan få svåra konsekvenser.


Blev dock rätt besviken. Berättelsen växlar mellan då och nu på klassiskt manér, men jag tyckte aldrig att det blev speciellt intressant. Eller om det var något jag inte fattade? För först var allting så himla harmoniskt och alla var så lyckliga och sen en dag så kom Maya bara på att "nä, jag älskar inte dig längre" och plötsligt var allting helt förfelat och alla var typ svin? Och så himla många hemligheter tyckte jag inte heller kom fram så att det skulle vara nödvändigt att skriva en hel bok om det. Den här boken får två små styvbarn av fem möjliga.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar