onsdag 26 december 2018

Jul hos oss

Nu har julen kommit och gått och det har inte hänt något speciellt här hemma. Vi är inte mycket för jul, i alla fall inte så till vida att alla måste samlas på ett speciellt ställe den 24 december. Vi är inte heller mycket för att pynta och fixa à la Mandermanns eller Ernst Kirschsteiger och jag är av den uppfattningen att djur inte fattar abstrakta begrepp som jul så därför gör vi inget speciellt för dom heller. Mer än ser till att de har det bra förstås. Höns och vaktlar fick en näve torkad mjölmask, som dom tycker är det bästa som finns, hundarna fick något tuggben eller grisöra, men det är sånt som de brukar få ändå. Så nä. Tur man inte är INFLUENCER och måste lägga upp bilder på allt pynt och skit. Det piffigaste jag gjorde var att jag lindade en ljusslinga från RUSTA runt en rådjursskalle och sa till min man att det var Rudolf med röda mulen.



ERNST! Det här slår du fan i mig inte.
Ja, sen har vi väl mest ätit och glott på tv. På julafton såg vi TVÅ amerikanska filmer som handlade om julen och som därför var otroligt förutsägbara. En om tomtens bror Fred Claus (som inte var lika snäll, men som blev det till slut) och en om en unge som blivit adopterad och uppfostrad av tomtenissar men sen som vuxen kom till New York för att träffa sin riktiga pappa (som var elak, men som blev snäll till slut). Kändes otroligt vilsamt att bara ligga på soffan och äta gott och konsumera skit och slippa tänka. Hoppas ni alla hade det lika fröjdefullt. Jamen god fortsättning dårå.  

4 kommentarer:

  1. God fortsättning själv. Jag tillbringade hela juldagen i pyjamas. Perfekt tillvaro. Jag har ingen som helst längtan efter att göra någon nytta just nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här! Imorgon ska jag dock gräva lite i trädgården...om jag orkar :D

      Radera
  2. HAHAHA, fanimej den bästa juldekoration jag sett nagonsin. Men varför har du ett kranium hemma?

    Jag är likadan med avseende pa nagot extra till djuren. De förstar ju inte, sa de far inget speciellt här heller. Kanske lite mer klapp och kel bara, och absolut ingen mjölmask (urk!).

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hittade kraniet ute i skogen och tyckte att det kunde göra sig bättre hemma hos oss :D
      PS: hundarna är också väldigt förtjusta i mjölmask, så det kanske hade varit nåt även för dina katter?

      Radera