tisdag 31 januari 2017

Norge är det nya svarta

Kollar på (ja, jag är ju sjuk, remember? så då har man tid för sånt) den norska tv-serien Valkyrien på TV4 Play . Gillar den skarpt. Förr var väl norska tv-serier synonymt med Fleksnes, men nu levererar de verkligen. Känner att smygnorskifieringen har börjat, förra veckan mailade jag en norsk kollega och frågade om [blablabla] var något som hen "hade bruk för". HADE BRUK FÖR? Var kom det ifrån? Skam, säkert. Det är väl bara en tidsfråga innan man begynter å hooka. Haha. Ködder bara.

Men norska låter ju så kul. Nyss var det en i Valkyrien som uttalade de ödesmättade orden "jag har cancer", men inte ens det går ju att ta riktigt på allvar, när det sägs som JAJ HAR KREFT! (ursäkta stavningen) så låter det ju nästan som att de ska på någon galej eller ut på tur med raska steg och TILL TOPPS BESTEFAR!

Hade Ingmar Bergman varit norrman så hade Stefan och Krister fått huvudrollerna i Det sjunde inseglet. Jodåsåatt.

1 kommentar:

  1. Jain :)...haller med om att inget gar att ta pa allvar pa norska, men inte är det ett särskilt coolt land. Bodde i Oslo i tva ar, och det var fanimej tva ar för länge.

    Fast en bra sak med Norge, ingen jävel jobbar ihjäl sig, och pa fredagar gar alla hem vid tre-fyra för att "ga pa tur" och bo i hytte över helgen.

    Annika

    SvaraRadera