onsdag 1 februari 2017

Februari kommer näst

Jaha, GODDAMNIT, då blev det februari och oxveckorna är i alla fall enligt mig avklarade. Enligt Wikipedia håller oxveckorna på ända till fettisdagen, men i år infaller inte den förrän den 28 februari och en hel MÅNAD till av oxighet står man ju inte ut med, och för mig är det mest jäveljanuari som jag har svårt att fördra. Februari, den springer ju snabbt förbi och man börjar dessutom märka av att det börjar bli en pytteliten aning ljusare, kanske tittar vintergäck och snödroppar fram och sen så är det mars, april har knopp i håret och då är man ju så att säga på grön kvist igen.
Februari innebär också att man kunde börja låna e-böcker på bibblan igen. Biblioteken får tydligen betala för varje nedladdning och har en fast summa avsatt för detta varje månad oavsett om det är en eller alla kommuninvånare som laddar ner. Åtminstone här så brukar den slanten vara slut någon vecka innan månadsskiftet och då går det inte att låna fler e-böcker. Vilket är synd eftersom jag har blivit lite beroende av e-böcker, men samtidigt tycker att de är snuskigt dyra i inköp. Nästan lika dyra som en vanlig bok och vad har man sen? En fil på sin SMARTPHONE? Det är ju inte mycket att hänga i julgranen jämfört med att betala samma summa och sedan ha en bok med omslag och sidor i en av sina bokhyllor. Där kommer biblioteket in som en gudasänd gåva ifråga om livskvalitet i allmänhet och e-böcker i synnerhet.
 
Har nu trälat på med Mannen som lekte med dockor (gåva från DN) av Magnus Jonsson ett tag, en bok som hade alla förutsättningar för att bli bra, men den tar sig liksom inte riktigt. Känner att jag skiter lite i vem som dödade offret och varför, och polis/utredarkaraktärerna känns också helt ointressanta fastän de har försetts med lite fräna attribut som att lyssna på dödsmetall eller välja longboard som huvudsakligt färdmedel i Stockholms rusningstrafik. Gäsp, liksom.
 
Nu har jag i alla fall laddat ner Den mörkaste hemligheten av Alex Marwood och Kalldrag av Marcus Sköld och brottas nu med det angenäma bekymret vilken av dom jag ska börja med. Ja, jag är på bättringsvägen. Har dock legat och degat så mycket att jag typ fått ryggskott eller nåt. Det är fan inte helt rättvist det här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar